Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eşcinsel Bir Kaplumbağaya Gönlünüzde Yer Var Mı?

Eşcinsel Bir Kaplumbağaya Gönlünüzde Yer Var Mı?

Uluslararası Af Örgütü Türkiye, eşcinsel kaplumbağalar ve aldıkları tepkilerle homofobi karşıtı nefret suçlarına dikkat çekiyor.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye, homofobi ve transfobi karşıtı nefret suçlarına dikkat çekmek için toplumun -neredeyse- tüm tabakalarının ziyaret ettiği ve hayvanların da bir mal olarak görüldüğü pet shop’lardan birisinde 3 günlük bir gözlem ile içimizdeki nefretin boyutlarını görmemizi sağlıyor. Hatta yaşanan anların saf gerçekliğiyle birlikte yüzümüze çarpılıyor.

Bir pet shop’ta 3 gün boyunca 8 gizli kamera eşliğinde kaplumbağa “satın almaya” gelen sıradan insanlarla mağaza yetkilisinin konuşmalarına tanık oluyoruz. Şirin, tatlı, şeker, güzel renkli gibi sıfatlarla övülen kaplumbağalar hakkında eşcinsel oldukları bilgisi paylaşılır paylaşılmaz “satın alma” kararlarından vazgeçiyorlar.

Dünya üzerinde her canlı ve birey için eşitlik, adalet, ayrımcılığın yapılmadığı bir gelecek hayalleri içimizde yeşerse de toplumun dahil olmadığımız bir kısmıyla karşı karşıya gelince, içimizdeki nefretin ve öfkenin henüz dinmediğini görüyoruz. Hayvan satın almaya gelen bu insanlar arasında herhangi bir ortak nokta yakalamaya gerek yok. Çünkü her sosyo-ekonomik tabakadan insanı Gay Turtle filminde görebiliyoruz.

– Bulaşır mı?

– Bunlarda da mı varmış böyle şeyler?

– Peki bunun düzgünü yok mu?

– Gay kaplumbağa mı? Yok, yok bize gelmez o gay.

– Yok normal sen, gay olmayan, normal standart bir kaplumbağa ver.

Görsel: Youtube