Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eşcinsel Olduğunu Açıklayan Birinin İhtiyaç Duyacağı Eşyalar

Eşcinsel Olduğunu Açıklayan Birinin İhtiyaç Duyacağı Eşyalar

The Coming Out Kit, LGBT+ bireylerin yaşadığı evsizlik sorununa dikkat çekmek için hazırlanmış, gerçek hikayelerden yola çıkan bir acil durum kiti.

Onur ayı dünya çapında renkli kutlamalar ve yürüyüşlerle geçti. Ancak, LGBT+ topluluğunun karşılaştıkları sorunlar, maruz kaldıkları ayrımcılık ve yaşadıkları zorluklar öyle kolay kolay geçip gidecek meseleler değil. Eşcinsel evlilikler, homofobi, transfobi gibi konularda pek çok farkındalık çalışması gördük. Konuya çeşitli yönlerden eğilen işler daha uzunca bir süre de gündemimizde kalacağa benziyor. Bugünkü haberimizin konusu ise LGBT+ konusu ekseninde üzerinde çok da konuşulmayan bir konu: Evsizlik.

İngiltere’de evsizlerin 4’te 1’ini LGBT+ bireylerin oluşturduğu istatistiğinden yola çıkan The Outside Project, reklam ajansı AMV BBDO ile birlikte buna dikkat çekecek çarpıcı bir proje hazırlamış. The Coming Out Kit adını taşıyan proje, cinsel yönelimleri hakkında açılan birinin ihtiyaç duyacağı bir kiti esas alıyor.

Proje için hazırlanan videoda, insanlara bu kitte neler olabileceği soruluyor. Onur yürüyüşü esnasında yapılan röportajlarda cevaplar benzer: Yaldız, çokça yaldız! verilen bu esprili cevaplardan sonra kit insanlara uzatılıyor. İçinden çıkanlarsa geyiğin çok ötesinde acı bir tabloya işaret ediyor.

evsizlik_the outside project_the coming out kit_amv bbdo_ingiltere_bigumigu_11

Acı Hikayelerle Bezeli Bir Acil Durum Kiti

Kit; bir evsizlik kiti. İçerisinde çorap, bere, uyku tulumu gibi sokakta kalma durumunda yardımcı olacak eşyalar var. Hepsinin üzerinde de insanların yaşadıkları gerçekleri yansıtan cümleler yazıyor. Bu sözler genç insanların cinsel kimlikleri nedeniyle yaşadıkları trajediyi ortaya koyuyor. Ailenin reddi nedeniyle evsiz kalanlar, yatacak bir yer bulabilmek amacıyla cinsel ilişkiye girenler, trans olduğu için kadın-erkek pek çok kişinin saldırısına uğrayanlar, trans kimlikleri yüzünden zorbalık gören ve işlerinden ayrılmak zorunda kalanlar, ev tutacakları zaman ayrımcılığa maruz kalanlar. Kit; böyle pek çok hikayeyi, pek çok acıyı gözler önüne seriyor.

Proje; kimsenin bu kitlere ihtiyaç duymaması için LGBT+ odaklı sığınma evleri ve barınaklar kurulmasını amaçlıyor. The Outside Project bu kapsamda İngiltere’nin ilk LGBT+ bireylere yönelik kriz merkezini açıyor. Projeye bağış yaparak veya gönüllü olarak, hatta kendi evinden bir odayı açarak destek vermek mümkün.

evsizlik_the outside project_the coming out kit_amv bbdo_ingiltere_bigumigu_11 evsizlik_the outside project_the coming out kit_amv bbdo_ingiltere_bigumigu

evsizlik_the outside project_the coming out kit_amv bbdo_ingiltere_bigumigu_13 evsizlik_the outside project_the coming out kit_amv bbdo_ingiltere_bigumigu_11 evsizlik_the outside project_the coming out kit_amv bbdo_ingiltere_bigumigu_11

Künye:

Reklamveren: Carla Ecola, The Outside Project Kurucusu ve Yöneticisi
Reklam Ajansı: AMV BBDO
Yaratıcı Ekip: Gina Kelly (SY), Olga Pope (RY)
Yaratıcı Yönetmen: Toby Allen, Jim Hilson
Tasarım ve Sanat Yönetmeni: Marco Ammannati
Ajans Yapımcısı: Kieran Sadler
Yapım Asistanı:Jake Bogira
Sanat Yapım: Jaki Jo Hannan
Proje Yöneticisi: James Osborn
Yönetmen: Ciaron Craig
Kurgu: Alex Fletcher
Fotoğrafçı: Wilson Hennessy
Baskı: Wahooti

Görsel: The Coming Out Kit The Drum