Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Düşüncelerin Ufkunda Gezinen GIF’ler

Düşüncelerin Ufkunda Gezinen GIF’ler

Tracy J Lee, şehirde yaşayan derin düşüncelere sahip bizleri gölge hayaletlerimizle birlikte GIF'lere dönüştürüyor.

GIF sanatı sürekli gelişiyor. GIF üretim şekilleri farklılaşıyor, sanatçılar kendi dışavurumlarını yansıtacak şekilde tasarlıyorlar eserlerini. Kimi sanatçı 19. yüzyılı taklit ediyor, kimi GIF alfabesi yapıyor, kimi de matematikle tasarlıyor. Reklamcılar sektörel GIF’ler yapıyor, Sümerbank desenleri bile modern çağa uyarlanıyor. Tracy J Lee de şehirde yaşayan derin düşüncelere sahip bizleri GIF yapıyor.

Şehrin Hayaletleri Yine Biziz

Şikagolu sanat yönetmeni, tasarımcı ve çizer Tracy J Lee derin düşüncelerde kaybolan insanları gözlemlemeyi ve onlar hakkında üretim yapmayı seviyor. GIF’lerinde yarattığı yüksek kontrastlı, gölge ve ışık oyunlu şehir sahnelerinde şehir sakinlerini bir var ediyor, bir yok ediyor.  GIF’lerin birçoğunda ana karakter, kendisinin dışındaki bir ikizi gibi hop diye sahneye giriyor, sahneye girdiği gibi de kendini on yüz bin milyon baloncuk yapıyor.

Bazı GIF’lerde kişi gölge ikiziyle birlikte dans ediyor, bazılarında müzik yapıyor, bazılarında kendine yardım etmeyi çabalıyor. Sanatçı özellikle bu serisinde şehrin insanı nasıl içe dönük ve yalnız bir şekilde dört duvarın içerisinde tuttuğunu anlatmak istiyor.

Son GIF’lerinin bazılarındaysa severek dinlediği Güney Koreli müzik grubu BTS’den ilham almış sanatçı. Onların sevdiği bazı şarkılarını görselleştirmiş. Sanatçı ayrıca Ogilvy Chicago’da sanat yönetmenliği yapıyor.

Sanatçının işlerine TumblrInstagram ve Behance’ten erişip inceleyebilirsiniz.

Görsel: behance.net/TracyJLee