Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Star Wars Evrenine Serbest Çalışanlar Dahil Olursa

Star Wars Evrenine Serbest Çalışanlar Dahil Olursa

Alex Griendling'in Star Wars'la yaratıcı sektörde serbest çalışanları harmanladığı GIF serisi "Freelance Wars" her hafta Twitter'da yayınlanıyor ve komik bir dille sektörün yanlışlarını gösteriyor.

Serbest çalışmak bazı yorucu detayları da beraberinde getirebiliyor. Zaten yaratıcı sektördeyseniz bi’ tık büyümelere, revizyonlara ve buna ilaveten daha birçok sektörel detaya hakimsinizdir. Artık hatta bunların defalarca şakalarını gördük, defalarca güldük, biliyorum. Ama yine de bu konuları diyalog ve komik sahne eşleştirmesiyle görünce insan hep gülmüyor mu? Sadece gülen bensem bana özelden yazabilirsiniz. Sonuç olarak müşterinin talepleri bir süre daha eskimeyecek bir konu bana göre. Neyse ki yalnız değilim, Alex Griendling de benim gibi düşünüyor.

Minneapolis’te bulunan yaratıcı stüdyo Lunar Saloon’un kurucularından olan Alex Griendling müşteriyle serbest çalışan tasarımcıların arasındaki sorunları bi’ tık büyütüyor bu sefer ve galaksiler arası bir seviyeye çıkarıyor. Müşteriyle tasarımcıların arasındaki güce denge getirmeyi çabalıyor. Bunu da Star Wars’tan sahnelerin üzerine sektörel göndermeli diyaloglar yazarak ve bunları GIF formatında Twitter’daki Freelance Wars isimli hesabından hafta hafta yayınlıyor.

Ben, Senin Müşterinim!

Bu GIF serisiyle birlikte Star Wars’tan sevdiğimiz karakterlerde galaksiyi değil günü kurtarmaya çalışıyorlar. Bir anda sorunları bu sektörde çalışan insanlarla aynı oluyor. Logo büyütme, gençken solan yetenekler, ödeme pazarlıkları bu diyaloglara yansıyan konulardan bazıları sadece.

Bu diyalogları Han Solo – Luke arasında görmek ya da Kylo Ren’in sektörel sinir yapmasına şahit olmak komik bir harman olmuş. Ya da Yoda’nın genç yaşında solan tasarımcıları göstermesi falan güldürüyor bence. Hesabı Twitter’dan takipleyebilirsiniz.

Görsel: Twitter