Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dönen Renklerin GIF Dünyası

Dönen Renklerin GIF Dünyası

Teksaslı hareket tasarımcısı Marcus Martinez de gökkuşağı gibi görünen, renk skalasına sahip GIF'ler yapıyor.

GIF seyre dalması keyifli bir sanat dalı. Artık öyle bir yere geldi ki GIF sanatçıları bunları yer yer bilimsel detaylarla birleştirip farklı metotlar geliştiriyor. Kimi de renk teorilerinden beslenen GIF’lerle karşımıza çıkıyor. Kimisi antik harabelerden harikalar yarattığı GIF’ler yapıyor, kimisi fizik kurallarından beslediği GIF’ler yaratıyor. Hatta GIF karakteri olmak üzerine kısa animasyon dahi yapılıyor. Teksaslı hareket tasarımcısı Marcus Martinez de gökkuşağı gibi bir renk skalasına sahip GIF’ler yapıyor.

Renkler Dönüyor, Bölünüyor ama Asla Bitmiyor

Tasarımcının GIF’lerinin tek özelliği teknikolor değil. Siyahtan beslenerek yarattığı katı arka plan sayesinde tasarımcı renk geçişlerinin hareketini daha da vurgulayabiliyor. GIF’ler sanki bir solucan deliğinden geçiyorsunuz ve o sırada o deliğin bağlı olduğu diğer evrenlerdeki ışık kırılmaları size görünüyor gibi. Böylece renklerden patlayan, büküm yapan ve parıldayan hareketli elemanlar üretiyor.

Admiral PotatoAngular GeometryPI-Slices gibi Tumblr hesaplarından etkilenerek dört sene evvel GIF’e merak salan tasarımcı bu süreçten beri kendini buna adamış. Tasarımcı GIF’leriyle 45 binden fazla takipçi kazanmış. Sanatçı renklerle somut kavramları soyutlamayı seviyor. Hatta soyut kavramları da yeniden renklerle yaratıyor.

Tasarımcının işlerini Tumblr’ı Isopoly’den ve Ello hesabından inceleyebilirsiniz.

   

Görsel: Isopoly