Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Antik Harabelerden Harikalar Yaratan GIF’ler

Antik Harabelerden Harikalar Yaratan GIF’ler

Teknoloji sayesinde artık bazı hayaller gözle görülebilir bir şekle bürünüyor ve Antik Harabeler birer harikaya dönüşüyor!

Günümüzdeki varlığını koruyan birçok Antik Kent ne yazık ki harabe bir halde. Üzerinden geçen yıllarda zaman bu şehirlerin bir kısmını toza toprağa katmış. Bir kısmını da savaşlar ve mülkiyet derdine düşen biz insan ırkı bu hale getirmişiz. Dünya’nın hala yaşattığı birçok tarihi mimarlık harikası şu an canlı bir şekilde gördüğümüzde hayallerimizde yaşamaya başlıyor tekrardan. Parthenon, Güneş Piramidi ve Luksor Tapınağı gibi yapılar gözünüzü kapattığınızda kendi zamanında bir şehrin hareketliliğine sahip oluyor ve ihtişamıyla hayalleri dolduruyor. NeoMam, This is Render’la ortaklaşa, Expedia sitesi için yarattığı projesiyle şimdi Antik Harabeleri yeniden diriltiyor hem de bir dizi GIF serisinden faydalanarak!

Dijital Restorasyonla Tamamlanan Yapılar

Expedia projesi bir GIF serisi olduğu için saniyeler içinde şu anda yok olmakta olan yapıların süreçlerini geriye çeviriyor ve onları bütününe tamamlıyor. Böylece asırlık yapıların neye benzedilerini göz açıp kapayana kadar görmüş oluyoruz. Hatta size gözlerinizi kapamamanızı öneririm çünkü her şey çok hızlı olup bitiyor. Bir gif süresi boyunca Antik Kentler geçmişten günümüze yaşadığı bozunma süresini tersten yaşıyor. Bir GIF de olsa ortaya çıkartılan 3B tasarım, yoğun emek harcanmış bir modellemeye ve render’a sahip. Bu emeğin ardındaki isimlerse This Is Render ekibinde çalışan Maja Wrońska ve eşi Przemek Sobiecki.

Herhangi bir tarih dersinde bu yapılara rastladıysanız tanıdık geliyorlar olabilirler size ya da belki bir seyahatinizde yolunuz buraya düşmüştür. Ama ne olursa olsun, restorasyon seyrini hızlandırılmış bir şekilde izlemek keyif verici ve çok etkileyici. Sonuçta yıkıcı koşullara rağmen bu yapılar tarihin büyük mimarlarının çoğuna ilham vermiş ve hala günümüzde sanatçıları etkilemeye devam ediyor. Birçok arkeolojik ve etik kaygıyla bu tarz yapıları restore edemiyoruz ama gözümüzün onları tamamlama arzusu bu şekilde biraz rahatlıyor gibi.

Görsel: Expedia