Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Microsoft Paint’te Yaptığı Resimlerle Fenomen Olan 87 Yaşındaki Ressam

Microsoft Paint’te Yaptığı Resimlerle Fenomen Olan 87 Yaşındaki Ressam

Concha García Zaera, Microsoft Paint'te yaptığı manzara resimleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor.

1985 yılında Windows 1.0 ile birlikte doğan Microsoft Paint (eski adıyla Paintbrush for Windows), o yıllardan bu yana hala bir efsane. Programı efsane yapan şeylerden biri, herkesin kullanabileceği kadar basit olması. Ancak elbette ustalaşmak ayrı bir mesele. Hatırlayanlarınız olacaktır, Microsoft Excel kullanarak Japonya’ya özgü detaylı manzara resimleri yapan 77 yaşındaki Japon sanatçı Tatsuo Horiuchi’ye yer vermiştik. Horiuchi’ye benzer şekilde 87 yaşındaki Concha García Zaera da Microsoft Paint ile harikalar yaratıyor.

Resimlerin ardındaki yaşam enerjisi

İspanya’da yaşayan ve torun torba sahibi bir insan olan Concha García Zaera, Microsoft Paint ile yaptığı resimler sayesinde adeta bir Instagram fenomenine dönüşmüş. “Gelmişsin 80 küsür yaşına bu saatten sonra kır dizini köşende otur” gibi yaş ayrımcılığı içeren toplumsal telkinleri yerle bir edecek güçte bir örnek kendisi. Doğa manzaraları insanı hayran bırakacak denli detaylı. Hem resimler hem de resimlerin ardındaki yaşam enerjisi insana huzur veriyor.

Resim malzemeleri: Windows 7 yüklü bilgisayar, Microsoft Paint ve fare

Zaera bir Microsoft Paint sanatçısı olmadan önce, geleneksel malzemeleri kullanarak resim yapıyormuş. Hatta yağlı boya resim dersleri alıyormuş. Ancak malzemelerin yaydığı güçlü koku evde pratik yapmasını engelliyormuş. Daha sonra çocukları ona bir bilgisayar verdiğinde Microsoft Paint’i keşfetmiş. O gün bugündür Windows 7 yüklü bilgisayarında yalnızca bir fare kullanarak ve kartpostal örneklerinden ilham alarak resim yapıyor. Bir resim 2 hafta ya da daha fazla sürebiliyor. Bu süre, resmin gerektirdiği detaylara göre değişiyor. Örneğin taş dokusu ya da çimenler üzerinde tek tek uğraşıyor. Concha García Zaera, sosyal medyada neden bu kadar dikkat çektiğine de bir anlam veremiyor. 157.000’i aşkın takipçisi var ama kendisine sorarsanız resimleri oldukça basit şeyler.

Görsel: Instagram