Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Excel ile Japon Manzara Resimleri

Excel ile Japon Manzara Resimleri

Tatsuo Horiuchi, Microsoft Excel kullanarak Japonya'ya özgü manzara resimleri yapıyor.

77 yaşındaki Japon sanatçı Tatsuo Horiuchi, yaklaşık 17 yıldır Excel ile manzara resimleri çiziyor. Üstelik bu resimlerde dağların, sık ormanların ve kiraz çiçeklerinin detaylarını eksizsiz bir şekilde görebiliyorsunuz.

Horiuchi’ye göre Excel, Paint’ten daha kullanışlı

Tatsuo Horiuchi, emekli olduktan sonra resim yapmaya karar vermiş. Ancak resim malzemeleri ya da çizim programları için ayırabileceği bir bütçesi yokmuş. “Bilgisayar ile nasıl resim yapabilirim?” diye düşünmeye başlayan Horiuchi deneysel bir yaklaşımla kullanabileceği araçları gözden geçirmeye başlamış ve sonunda Microsoft Excel’in kendisine en uygun araç olduğuna karar vermiş. Excel’i daha fazla fonksiyona sahip olduğu ve kullanımının daha kolay olduğu gerekçesiyle Microsoft Paint’e bile tercih ediyor. Veri yönetimi için geliştirilen bu araçla Horiuchi, çoğunlukla Japonya’daki kırsal hayatın panoramik manzaralarını çiziyor. Sanatçının internet sitesine göz gezdirdiğinizde manzaraların yanı sıra geleneksel Japon figürleri de çizmiş olduğu görülüyor. Yazıcıdan çizimlerinin çıktısını alarak çerçeveliyor.

Excel’in Michelangelo’su

Horiuchi, kendi geliştirdiği çizim yöntemine “Repeatable / Traceable Method” (tekrarlanabilir / izlenebilir yöntem) adını vermiş. Bu yöntemi meraklılarıyla paylaşmak için minik bir kılavuz hazırlamayı da ihmal etmemiş. Kılavuzda lale çizimi ve Fuji Dağı çizimi detaylarıyla anlatılıyor. Ayrıca “ExcelArt Session” adını verdiği atölye çalışmaları da düzenliyor. Katılımcıların çizimlerine buradan göz atabilirsiniz.

Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri

Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri

Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri Microsoft Excel ile Japon Manzara ResimleriMicrosoft Excel ile Japon Manzara Resimleri Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri

Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri

Microsoft Excel ile Japon Manzara Resimleri

Görsel: Tatsuo Horiuchi