Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul’daki Yabancı Yaratıcıların Hikayeleri: Expat Spotlight

İstanbul’daki Yabancı Yaratıcıların Hikayeleri: Expat Spotlight

ATÖLYE ve Yabangee ortaklığıyla doğan Expat Spotlight, İstanbul'daki uluslararası topluluğun deneyimlerini paylaşmasını sağlayan aylık bir etkinlik serisi.

İstanbul, dünyanın dört bir köşesinden gelip yerleşen insanlara kucak açan bir şehir. Büyük resmi tek seferde görmek yerine İstanbul’un detaylarına inildiğinde büyüleyici bir zenginliğe sahip. Yurt dışından gelip İstanbul’a yerleşen, burada yaşamaya başlayan kişiler uzmanlıkları üzerine üretiyor, çalışıyor. Bu uluslararası topluluğun hikayelerine dikkat çekmek amacıyla da ATÖLYE ve Yabangee iş birliğiyle Expat Spotlight serisi hayata geçiyor.

Expat Spotlight, farklı alanlarda ve disiplinlerde konuşmalar sunmayı hedefliyor. Etkinlik dili İngilizce olmakla beraber Expat Spotlight herkesin katlımına açık. Aylık düzenlenen etkinlik serisi; kurguladığı yapıyla beraber anlamlı İngilizce içerikler sunmayı ve katılımcılar arasında diyalog ortamı oluşturmayı, yerel ve küresel dinamiklerden aynı anda beslenen bir komünite yaratmak için doğuyor.

İstanbul’daki geniş yabancı varlığının kentin kültür, spor ve iş dünyasındaki katkılarını sergileyen Expat Spotlight, bu sayede katılımcılara projelerini tanıtma imkanı tanıyor, bilinirlik kazandırıyor. Her ay belirli bir tema çevresinde belirlenen konuklar kişisel hikayelerini paylaşma, deneyimler üzerine konuşma ve verimli bir diyaloga katılma fırsatı yakalıyor. Expat Spotlight sayesinde İstanbul’un yerli ve yabancı sakinleri bir araya gelme fırsatı yakalıyor.

Her ay farklı bir tema

Şubat 2017’den beri toplamda 7 etkinlik gerçekleşti. Her bir etkinliğin teması gibi katılımcıların uzmanlıkları da büyük çeşitlilik gösteriyor. İlk etkinlik Sağlık ve İyi Yaşam üzerineyken bunu Yazarlık, Sanat, Komünite Liderleri, Evim İstanbul, İstanbul’un Yaratıcı Komünitesi ve Performans izledi. Teması Misafirperverlik olarak belirlenen serinin 8. etkinliği ise 20 Aralık Çarşamba günü ATÖLYE’de gerçekleşecek. İstanbul’un uluslararası topluluğuyla tanışmak, farklı kişilerin gözünden paylaştığımız şehre bakmak için Expat Spotlight’a katılabilirsiniz. Ücretsiz gerçekleşen ve ön kayıt aramayan etkinliğin Facebook etkinlik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE, Yabangee