Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Merak Edenler ve Uzmanlar Bir Arada: Curious Community

Merak Edenler ve Uzmanlar Bir Arada: Curious Community

Herhangi bir konu ve konuşmacı profiline bağlı kalmayan Curious Community, merak edenlerle alanındaki uzmanları bir araya getiren bir etkinlik serisi.

Merak insanı harekete geçiren, öğrenmeyi tetikleyen bir duygu. İnsan merak ettikçe düşünüyor ve geliştirmeye başlıyor. Bu duyguyla tetiklenen eylemler daha verimli çıktılar sunuyor. Kimi zaman ise merak edilen konular hakkında araştırmaya, öğrenmeye nereden başlanacağı, devam edileceği bir soru işareti oluyor. Kasım 2013’te doğan Curious Community, alanında uzman kişileri belirledikleri konu çerçevesinde merak edenlerle buluşturan bir etkinlik serisi.

Curious Community, dinleyicileri aktif olarak konuşmaya dahil ederek merak duygusunu katılımcılara yayıyor. Böylece hem konuşma deneyimi pekiştiriliyor hem de katılımcılarda iz bırakıyor. Alışılmış mekanların dışına çıkan Curious Community, 2013’te Babylon Lounge’ta Osman Erden’in “Çağdaş Sanattan Bize Ne?” etkinliğiyle başladı. Babylon Lounge kapandıktan sonra Karaköy’deki Kulüp Külah’a taşındı. Ardından bir süre ara verilen Curious Community, 2017’de Bozcaada’daki Pavli’ye taşındı. Ve 2017 ortasından itibaren de ATÖLYE ve Kabak & Lin iş birliğiyle adeta yeni bir yapıya kavuştu. Kışın ATÖLYE’de gerçekleşen Curious Community, yaz aylarında ise Pavli’de gerçekleşiyor. Etkinlik serisinin Nisan ayında Berlin’de ve 2018 boyunca da farklı şehirlerde düzenlenmesi planlanıyor.

Herhangi bir konu, konuşmacı ve katılımcı grubuna bağlı değil

Curious Community yapısı dahilinde konu, konuşmacı profili, katılımcı grubu odağında bir kısıtlama bulunmuyor. Aksine herhangi bir tema çerçevesinde merak eden kişileri bir araya getirmeyi hedefliyor. Bilgi paylaşımının konuşmacıdan dinleyicilere yönelik tek taraflı kurgulanmaması da öğrenme için uygun bir zemin yaratıyor. Merak etme ve bilgi paylaşımı çevresinde oluşan komüniteyle beraber de etkinlik sonrasında konuşmacılarla katılımcılar arasında sosyal bir ortam doğuyor ve ortak projelerin önü açılıyor.

Curious Community bugüne kadar, Beklentiyi Yaratmak: Kahve Kültürü, Eric Morris Sistemi ile Oyunculuk, Davul Kampı, Hamlet, Tiyatro; N’oluyo?, Sözün Bittiği Yerde Stand-up, Kimse Böyle Görmezdi: Fotoğrafçılık Workshop’u, Türk Sinemasında Efekt ve Animasyon gibi başlıklarla düzenlendi. Bu etkinliklerin konukları arasında ise 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği, Ali Akay, Arda Türkmen, ATÖLYE, Begüm Koçum, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Deniz Alnıtemiz, Ediz Hafızoğlu, Fatih Cihangir Selimoğlu, Kerem Kurdoğlu, Levent Erden, Meltem Cumbul, Murat Meriç, Onur Ünsal, Osman Erden, Selen Zorlu Tuğsuz, Volkan Öktem, Yeşim Ustaoğlu ve Zeynep Batur Atakan gibi isimler yer alıyor.

Curious Community’yi internet sitesi ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilir ve gelecek etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

 

Görsel: ATÖLYE