Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Glass’a Rakip Akıllı Gözlük: Vuzix Blade

Google Glass’a Rakip Akıllı Gözlük: Vuzix Blade

Telefona gerek kalmadan tüm bildirimleri göz önüne getiren, sesli komut özelliği ile fotoğraf çekebilen akıllı gözlük Vuzix Blade, CES 2018'te tanıtıldı.

CES 2018’te her yerde karşımıza çıkan sesli asistan ürünlerine bir ekleme de Vuzix’in akıllı gözlüğünden geldi. Google Assistant’ın büyüme atağını, Samsung’un Bixby ile geliştirdiği akıllı buzdolabını görmüştük. Amazon’un sesli asistanına bağlanabilen ilk artırılmış gerçeklik gözlüğü Vuzix Blade’i deneme fırsatım oldu.

Black Mirror Smart Glasses GIF - Find & Share on GIPHY

Telefonunuz cebinizde kalsın

Blade’in arayüzü bir çeşit akıllı saat ekranını andırıyor. Bluetooth ile iOS veya Android cihaza bağlanıp bildirimleri gösteriyor. Fotoğraf çekip, paylaşmanıza imkan veriyor. Kullanım yoğunluğuna göre 2 saat ile 12 saat arasında batarya süresi olduğu belirtiliyor. Ayrıca üzerinde yer alan 8 MP kamera ile yakalamak istediğiniz anları telefonunuza gerek kalmadan kaydetmenizi sağlıyor.

Vuzix uzun süredir geliştirdiği akıllı gözlük konseptleri ile biliniyor. Firma, yenilenen yüzüyle karşımıza çıkan Google Glass ile aynı stratejide çalışarak ilk önce ticari müşterilere çözümler üretmeyi hedefliyor. Gelecek versiyonlarda yapılacak güncellemeler ile Vuzix’in daha estetik, fonksiyonel ve ucuz bir ürün çıkarma ihtimali heyecan verici. Sanırım insanlarla konuşurken sosyal medya puanlarını göreceğimiz, Black Mirror bölümü tadında bir yaşama çok da uzak değiliz.

Kişisel deneyimimde kamera, bildirim takibi gibi birçok fonksiyonu gayet düzgün çalıştı. Fuar alanındaki ses nedeniyle sesli komut özelliğini deneyemedim. Ancak firma yetkilileri tanıtım videosunda yer alan tüm fonksiyonların çalıştığını belirtti. 1500 dolar satış fiyatıyla son tüketiciye ulaşamayan Google Glass’a ait tüm özellikleri yerine getiren Vuzix Blade, bu yılın ikinci çeyreğinde 1000 dolar satış fiyatıyla satışa çıkacak.

Black Mirror Vuzix Blade GIF - Find & Share on GIPHY

Görsel: Bigumigu, Vuzix