Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple ve Colgate’ten Ortak Ürün: Akıllı Diş Fırçası

Apple ve Colgate’ten Ortak Ürün: Akıllı Diş Fırçası

Colgate CES 2018'de tanıttığı, ağzımızın bir haritasını çıkaracak kadar akıllı, yeni diş fırçası E1'i sadece Apple mağazalarında satacak.

Diş fırçalamak çok uzun yıllar yapacağımız bir eylem. Dişlerimiz olduğu müddetçe her gün bu eylemi üç kere tekrarlıyoruz. Üç değil iki olsa da fark etmez, yine de önemli bir eylem sağlık ve hijyen açısından. Colgate de bir ağız sağlığı ve hijyeni markası olarak bu konuda bizlere destek olacak ürünler geliştirmeyi seviyor. CES 2018‘de tanıttıkları E1 de geliştirilen son ürünlerden.

Sizinle Birlikte O da Diş Fırçalamayı Öğreniyor

E1 olarak adlandırılan akıllı elektronik diş fırçası, diş fırçalama anında gerçek zamanlı fırçalama geri bildirimi veriyor. Ağzı haritalamak ve daha fazla plak oluşumunu engelleyip temizlemek içinse “sonik titreşimler” kullanır ve topladığı verileri Colgate Connect adlı bir iPhone uygulamasına gönderip orada depoluyor. Ayrıca diş fırçasının tutacağı yapay zekayla donatılmış, bu nedenle zamanla ağız sağlığını öğrenerek onun üzerinde kullanıcıya yardımcı oluyor. Mesela ağzın haritasını çıkardıktan sonra da uygulama üzerinden hem fırçalamalarınızı hem de dişlerinizin ne durum da olduğunu takip edebilirsiniz. Buna ek olarak diş fırçalarken de doğru şekilde fırçalamak adına bu haritadan faydalanabilirsiniz.

Colgate, çocukların diş fırçalama alışkanlığı kazanması için iPhone’a “Go Pirate” isimli bir oyun dahi tasarladı. Diş fırçası bir nevi oyun konsolu görevi görüyor. Oyunsa çok basit. Dişlerinizi ne kadar uzun süre fırçalarsanız o kadar oyun parası topluyorsunuz. Oyun paralarını toplayarak oyundaki hazinenin yol haritasını çıkarıyor ve hazineyi arıyoruz. Ayrıca akıllı diş fırçası E1, tek bir şarjla on gün kullanılabiliyor, yani bataryası da yeterince dayanıklı. Colgate, bizlere bu yüksek teknoloji diş fırçasını satmak içinse Apple ile birlikte çalışıyor.

Colgate’in akıllı diş fırçası E1, 99.95 dolara sadece Apple mağazalarından ve internetten satın alınabiliyor. Henüz ülkemizde satışa çıkmadı. Apple mağazasına girdiğinizde diş fırçası görmek akıllı da olsa insanı şaşırtıyor ilk duyduğunuzda. Ancak Apple, gerek üçüncü parti şirketlerle gerek kendi markaları üzerinden sağlık alanında çeşitli geliştirmeler yapıyor. Geçtiğimiz sene Nisan ayında da kan şekeri ölçümü üzerine çalıştıklarını duyurmuşlardı mesela. Magik gibi artırılmış gerçeklik kullanan akıllı diş fırçaları da CES 2018’de inovasyon ödülleri adayları arasındaydı ama şimdilik Colgate en hızlı satın alınabilen akıllı diş fırçası olarak duruyor.

Görsel: Colgate, Apple