Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geri Dönüşümlü ve Değiştirilebilir Başlıklı Diş Fırçası

Geri Dönüşümlü ve Değiştirilebilir Başlıklı Diş Fırçası

Geri dönüştürülmüş plastikten yapılan diş fırçası Clip, değiştirilebilir başlığı sayesinde sürdürülebilir bir alternatif sunuyor.

Diş fırçaları en çok plastik atığa sebep olan ürünler arasında. Bu nedenle de sık sık sürdürülebilir diş fırçası alternatifleriyle karşılaşıyoruz. Geri dönüşümlü ve sosyal dayanışma dostu fırça Bogobrush ve ucu değiştirilebilen bambu diş fırçası NOS bu anlamda önemli örneklerdi. Clip de hem geri dönüşüm prensibine bağlı kalışı hem de tek seferlik kullanımın dışına çıkmasıyla sıradan diş fırçalarına kıyasla çok daha sağlıklı bir alternatif sunuyor.

Uzun ömürlü gövde, diş fırçasına yapılan masrafı da azaltıyor

Standart bir manuel diş fırçası kullanırken, yıpranmış kıllar tüm diş fırçasını değiştirmeyi gerektiriyor. Bu yalnızca fazladan plastik atığın doğaya karışması anlamına gelmiyor; aynı zamanda bütçenizi de boşuna yoran bir harcama. Termoplastikten (ısıyla yumuşayan plastik) yapılan Clip’in başlığı, fırça kılları yıprandığı zaman kolayca değiştirilebiliyor. Fırça, Londra merkezli tasarımcılar Edo Kim ve Yeseul Kim’in imzasını taşıyor. Sıradan diş fırçalarında çok sayıda malzeme kullanılması, bu fırçaların geri dönüşümünü zorlaştıran ya da imkansız hale getiren unsurlardan biri. Edo ve Yeseul, üretimde bu sıradan fırçalara kıyasla çok daha az malzemeye ihtiyaç duyulacak şekilde Clip’i tasarlamış.

Yapımında geri dönüştürülmüş polipropilen kullanılan Clip ve sıradan manuel diş fırçalarının şeklinde. İçi boş yekpare gövde, polipropilenin son derece dayanıklı ve uzun ömürlü yapısı sayesinde uzun zaman bozulmadan dayanıyor. Fırçanın üretiminde, piyasadaki manuel diş fırçalarına kıyasla çok daha az plastik ve naylon kullanılmış. Bunun yerine geri dönüştürülmüş termoplastiğe ağırlık verilmiş. Bu sayede, üretimde daha az enerji kullanılıyor ve bu da başlı başına üretimin yol açtığı kirliliği azaltıyor. Clip’teki kıllar yıprandığında, kullanıcı eski başlığı kolayca çıkarabiliyor. Yeni başlık da takıldığında kilitlenen mekanizmasıyla sorunsuz bir şekilde eskisinin yerini alabiliyor.

clip clip

Görsel: Instagram