Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ucu Değiştirilebilen Bambu Diş Fırçası

Ucu Değiştirilebilen Bambu Diş Fırçası

NOS geri dönüştürülmüş plastik saplı ve değiştirilebilir bambu kıllı EVERLOOP isimli diş fırçasıyla sıradan fırçalara çevreci bir alternatif sunuyor.

Çevreye verilen hasarı durdurma yolundaki en büyük adımlardan biri şu an plastik atıklara karşı yürütülmekte olan mücadele. Tüm dünyada bu konuda çeşitli yenilikler yapıldığına şahit oluyoruz. Plastiğe alternatif olarak en sık karşımıza çıkan çözümlerden biri plastik ambalajın yerine doğal plastiği getirmek. Sebze, kaktüs, yosun gibi doğada çözünebilen bu tür biyoplastik malzemelere her geçen gün yeni alternatifler ekleniyor. Tayland’daki ve Vietnam’daki süpermarketler, sebze ve meyve reyonlarında plastik ambalaj yerine muz yaprakları kullanmaya başlayarak biyoplastiği bile sistemden çıkarmayı başardı. Bu mücadele canla başla sürerken konuya duyarlı markalardan, sivil toplum örgütlerinden, belediyelerden, tasarımcılardan ve sanatçılardan da bu mücadeleye yoğun bir destek verildiğine şahit oluyoruz. Tüm bu gelişmeleri Plastiğe Direnenler adlı derlememizde görebilirsiniz. En son Change Toothpaste, plastik atıklardan birini daha hayatımızdan çıkaracak diş macunu tabletleri Spearmint Toothpaste Tablets ile dikkatleri çekmişti. Şimdi ise diş fırçası tüketiminden kaynaklı plastik atıkları azaltmayı hedefleyen EVERLOOP var karşımızda.

%100 doğada çözünebilen değiştirilebilir bambu kıllarıyla EVERLOOP

EVERLOOP

Tükettiğimiz her geçici plastik nesne gibi, diş fırçaları da okyanusta ya da karada çözünmeden var olmaya devam ediyor. Dünya nüfusu 7 milyarı aştı – 2050 yılında 10 milyara yaklaşacağı tahmin ediliyor. Diş fırçasının her 3-4 ayda bir değiştirildiğini düşünürseniz bu oldukça ürkütücü bir tabloyla karşı karşıya olduğumuz anlamına geliyor. Dolayısıyla her yıl 20-30 milyar diş fırçasının toprağa ya da okyanuslara karıştığını tahmin ediliyor. NOS’un EVERLOOP isimli diş fırçası, geri dönüştürülmüş plastik sapı ve değiştirilebilir bambu kılları sayesinde bu soruna çözüm öneriyor.

Plastik sap, geri dönüştürülmüş diş fırçalarından yapılmış. Sapın ucunda ise diş fırçasının kafasına % 100 doğal bambu kılları eklemenizi sağlayan bir sıkıştırma mekanizması mevcut. Böylece plastik sapı atmadan yalnızca bambu kılları değiştirerek plastik atıkların önüne geçmek hedefleniyor.

Kıllar hiçbir şekilde plastik içermiyor ve kısa sürede doğada çözünebiliyor. EVERLOOP diş fırçasındaki yaklaşımı farklı kılan en önemli şeylerden biri de bu. Çevre dostu sıfatıyla tüketiciye sunulan pek çok bambu fırçada bile kıllar sentetik naylon malzeme içeriyor. NOS, sıradan fırçalardaki kılların en az 2 yıl boyunca doğada çözünmeden kaldığını, EVERLOOP’un kıllarının ise 3 ayda %100 doğada çözündüğünü belirtmiş.

Görsel: NOS