Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektriksiz, Pilsiz Kurmalı Diş Fırçası

Elektriksiz, Pilsiz Kurmalı Diş Fırçası

Be, elektrikli diş fırçası performansında ama elektrik ya da pile ihtiyaç duymayan bir diş fırçası.

Be; elektrikli diş fırçalarının performansını normal dış fırçasının pratik faydalarıyla birleştiren yeni nesil bir diş fırçası. Sürdürülebilir teknolojisi sayesinde pil ya da elektrik kullanmadan otomatik fırçanın temizliğini sağlıyor. Böylece hem daha ekonomik, hem de daha çevre dostu bir diş fırçası alternatifi sunuyor.

Be, alt kısımdaki kadranını birkaç kez döndürmenizle çalışıyor. Yani diş macununuzu fırçaya koyuyorsunuz, kadran çevirerek fırçayı kuruyorsunuz ve düğmesine basıyorsunuz. Bu sayede tıpkı elektrikli br diş fırçası kullanıyormuşsunuz gibi çalışmaya başlıyor. 2 dakika geçtikten sonra kendi kendine kapanıyor. Eğer 2 dakikadan önce siz kapatırsanız bir dahaki sefere şarj etmek için kadranı 1-1,5 kere çevirmeniz yeterli oluyor.

Be diş fırçası, iki büyüyen pazarın birleşmesi ihtiyacından doğmuş. Geri dönüştürülmüş ağız bakım ürünleri üreten Goodwell + Co. bir yanda elektrikli fırçalara, diğer yanda ise sürdürülebilir tüketici ürünlerine yönelik yükselen talebi incelemiş ve ortaya Be çıkmış. Amacı ise, kişisel bakım kategorisinde dünyayı da düşünen bir çözüm olmak.

Dünya çapında pil tüketimi çarpıcı istatistiklere sahip. Bugün dünyada her yıl 15 milyar pil çöpe atılıyor. Bunların yalnızca %1’i geri dönüşüme giriyor. Bu pilleri yan yana dizsek dünyanın çevresini 18 kez dolanacak uzunluğa denk geliyor. Bu nedenle Be’nin pil kullanmıyor olması, pilsiz ürünlerin yaygınlaşma gerekliliğinin de altını çizen, çevre adına önemli bir fayda.

Pilsizliğin diğer bir artısı ise daha kişisel. Be; ıslandıkça korozyona uğrayan pillerin içerdiği toksik maddeleri barındırmıyor. Ayrıca, sürekli pil değiştirme gerekliliğini ortadan kaldırarak masrafları da düşürüyor ve şarj etme derdini de ortadan kaldırıyor. Tabii kabloydu, şarj tabanıydı, bu tip ek yükler gerektirmediğinden taşıması manüel fırça kadar kolay. Kutusuna koyup çantanıza atmanız yetiyor. Bu da seyahatlerde, iş yerinde veya açık hava kullanımında pratiklik sağlıyor.

Elektrikli Fırçaya Denk Performans

Bir elektrikli fırçanın performansıyla eş hatta onlardan daha üstün performans sunan Be, saniyede 80 bin fırça darbesi sağlıyor. Bu etkiyi manüel diş fırçasıyla sağlamak isteseniz 4 saat dişinizi fırçalamanız gerekir. Oysa Be bunu 2 dakikada başarıyor ve çürük, diş taşı gibi sorunları önlemede daha yüksek etki sağlıyor. Ayrıca fırçalar aktif kömür içeriyor. Su ve hava filtrelemede kullanılan aktif kömür; ağız içinde kullanıldığında Ph dengesini sağlamak, kokuları emmek ve antibakteriyel özellikler sağlamak gibi faydalara sahip. Be fırçanın bir diğer özelliği ise, diş fırçalamada tavsiye edildiği üzere 120 gramlık (bir portakal kadar) baskı ile fırçalamanızı kolaylaştırması. Zira Be, 120 gram’ın üzerinde baskı uygulandığında kendiliğinden duruyor. Böylece kullanıcıların doğru baskıyı uygulaması sağlanıyor, bu da diş minesini korumaya yardımcı oluyor.

Çevreyi düşündüğünü söyleyen bir ürün olarak Be, tabii ki nişaşta ve bambu ile doğada %100 çözünür malzemelerle üretilmiş. Bu malzeme fırça başlıklarında ve firmanın ürettiği Goodfloss diş iplerinde de kullanılıyor. Ambalaj da yine geri dönüştürülmüş malzemelerle üretilmiş.

Şu an için Kickstarter’daki kampanyası süren Be, hedef fonu kat kat aşmış durumda. Sipariş verdiğinizde 1 yıllık yedek başlıkla gelen Be’de siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği bulunuyor. Teslimatın sene sonunda yapılması planlanıyor.

Görsel: Kickstarter