Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The One Club for Creativity, COVID-19 Nedeniyle Ödül Törenlerini Çevrimiçi Gerçekleştirecek

The One Club for Creativity, COVID-19 Nedeniyle Ödül Törenlerini Çevrimiçi Gerçekleştirecek

Reklamcılık ve tasarım dünyasındaki yetenekleri ödüllendiren The One Club bu yılın kazananlarını COVID-19 salgını sebebi canlı yayınla çevrimiçi olarak duyuracak.

Çin’in Hubei bölgesindeki Wuhan kentinde Aralık 2019’da ortaya çıkan COVID-19 virüsü insan sağlığı açısından tehdit oluşturuyor. Dünya genelinde vaka sayılarının da artmasıyla birlikte farklı alanlarda toplu etkinlikler bir bir erteleniyor. Futboldan Formula 1’e kadar çeşitli spor müsabakaları ya erteleniyor ya da seyircisiz gerçekleşiyor.

Virüsten dolayı ertelenen ve iptal edilen etkinliklerin ekonomik etkileri

Cenevre Otomobil Fuarı, Facebook F8, Google I/O, Facebook Küresel Pazarlama Zirvesi’nin yanı sıra Milano Tasarım Haftası’nın da COVID-19 virüsü salgını sebebi ile ertelendiği açıklanmıştı. Böylesine büyük çapta etkinliklerin ertelenmesi veya iptal edilmesi ekonomik açıdan da etkilere sebep oluyor.

Örneğin; Bigumigu olarak 2012’den beri yerinden takip ettiğimiz müzik, film ve interaktif medya festivali SXSW’in bu yıl COVID-19 salgını sebebi ile iptal edilmesi büyük çapta ekonomik kayıp yaşatacak. Şehir yönetimi 1987’den bu yana Teksas’ın başkenti Austin’de düzenlenen festivali iptal etme kararı aldı. Etkinliğin şehir ekonomisine geçtiğimiz seneki katkısı göz önünde bulundurulunca şehir ekonomisinin 350 milyon dolardan fazla zarar göreceği tahmin ediliyor. Ayrıca etkinlikte çalışacak olan kişilerin de kazanç elde edememesi dolaylı yoldan kaybı artıyor.

The One Club ödül kazanan işleri ve etkinlikleri çevrimiçi yayınlayacak

Reklam, tasarım, eğlence ve interaktif başlıkları altında yapılan başarılı işleri ödüllendiren Amerika merkezli organizasyon The One Club da COVID-19 salgını sebebi ile 11-15 Mayıs haftasında gerçekleşecek etkinliklerin çevrimiçi olacağını duyurdu.  The One Club ödül seremonisi canlı yayınlanacak. Pencil and Cube ödüllerini kazanan işler bu sayede küresel yaratıcı topluluklara duyurulacak.

Yapılan açıklama ile birlikte; başarılı reklamların ödüllendirildiği The One Show, ADC Annual Awards ve Young Ones Student Awards törenleri dahil olmak üzere tüm canlı etkinliklerin iptal edildiği duyuruldu. The One Club geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada bu yılki ödüllerin değerlendirme süreci için yüz yüze çevrimiçi değerlendirme gerçekleştireceklerini açıklamıştı.

The One Club CEO’su Kevin Swanepoel ödül törenlerinin endüstri trendleri ve kimlerin başarılı bir iş yaptığını ortaya koyan önemli bir gösterge olmasına karşın insanların sağlığından ve güvenliğinden daha önemli olmadığını vurguladı.

Görsel: adcawards, oneshow, oneclub 1, 2,