Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone 11 Pro ile 5 Saatlik Hermitage Müzesi Turu

iPhone 11 Pro ile 5 Saatlik Hermitage Müzesi Turu

Shot on iPhone 11 Pro serisinin bu videosunda izleyiciler St. Petersburg kentine yer alan Hermitage Müzesi'nde 5 saatlik bir yolculuğa çıkıyor.

Shot on iPhone serisinde bugüne kadar iPhone 11 Pro ile farklı mekanlarda çekilmiş doyurucu videolar izledik. Deadpool 2 ve John Wick filmlerinin yönetmen koltuğundaki David Leitch tarafından yönetilen Snowbrawl isimli aksiyon dolu kartopu savaşının kendisi de kamera arkası görüntüleri de iPhone 11 Pro’nun yapabildiklerini gözler önüne seriyordu. Experiments IV: Fire & Ice başlıklı deneysel videoda iPhone 11 Pro kameralarının özellikleri vurgulanıyordu. Ultra geniş lense sahip kamerası, 4K ve ağır  çekim özellikleri çekimlerde ön plana çıkıyordu.

Geçtiğimiz ay yayınlanan A journey into the Valley of Fire başlıklı video ise Valley of Fire Eyalet Parkı’ndaki su ve rüzgarla şekillenmiş ilginç taş oluşumlarının ve kayalarının doğal güzelliğini yansıtıyordu.

iPhone 11 Pro tek pil süresince büyüleyici müze turu

10 Mart tarihinde yayınlanan Shot on iPhone 11 Pro videosunu şimdiye kadar yayınlanan diğer videolardan ayıran bir özelliği bulunuyor. Bu zamana kadarki en iddialı Shot on iPhone videosunda dünyanın en büyük müzelerinden birinde yolculuğa çıkılıyor.

St. Petersburg kentine yer alan ve 1852’den bu yana ziyarete açık olan Hermitage Müzesi’nde 5 saat 19 dakika 28 saniye süren büyüleyici gezi iPhone 11 Pro ile tek pil süresince, kesintisiz bir şekilde kayıt altına alınıyor.

İzleyiciler; Rembrandt, Caravaggio, Rubens, Tiziano Vecellio, Raphael, El Greco gibi sanatçılara ait yaklaşık 600 başyapıtın yer aldığı müzenin 45 salonunda adeta bir geziye çıkıyor.

Yönetmen bu denli büyük bir projede daha önce iPhone ile çalışmamış. Dolayısıyla ekibi ile birlikte iPhone 11 Pro’yu inceleyerek yaratıcı çözümlerin tamamını akıllı telefonunun özellikleri temel alarak geliştirmiş. Bunlardan biri Apple Watch’u kullanarak uzak bir noktadan iPhone’un beyaz dengesi ve netleme gibi ayarlarının manuel olarak ayarlanması oldu. Catch isimli bu uygulama, kameranın Apple Watch ile birlikte kullanılmasını sağlıyor. Gelecek vaat eden kadın yönetmen Axinya Gog tarafından yönetilen filmde canlı performanslar da yer alıyor.

Filmin tamamı 125 GB’tan büyük bir boyuta sahip. 4K kalitesinde tek planda çekilen filmin ardından ise telefonun hala yüzde 19 oranında şarjı bulunuyordu.

Meditasyon etkisi yaratan 5 saati aşkın müze turunun fragmanını ve tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: YouTube, Apple