Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone 12 Pro ile Karanlık Evrene Yolculuk

iPhone 12 Pro ile Karanlık Evrene Yolculuk

Donghoon Jun ve James Thornton tarafından hazırlanan Experiment serisinin beşinci videosunda iPhone 12 Pro’nun düşük ışıktaki performansı ortaya konuyor.

Apple, deneysel video serisi Experiments ile iPhone kameralarının yapabileceklerini gösteriyor. James Thornton ve Donghoon Jun tarafından hazırlanan Cascade, iPhone XS modelinin OLED ekranını, kamerasını ve su geçirmeme özelliğini ön plana çıkaran deneysel bir çekimi içeriyordu. Bu yılın başında yayınlanan Experiments IV: Fire & Ice başlıklı deneysel video ise iPhone 11 Pro kameralarının özelliklerini gösteriyordu. 4K çözünürlük, slow motion çekim, ultra geniş lense sahip kamera ve telefonun düşük ışıktaki görüntü kalitesi dikkat çekiyordu.

Düşük ışık performası ve Dolby Vision HDR özelliği

Experiments serisini hazırlayan James Thornton ve Donghoon Jun ikilisi bu sefer Apple’ın ekim ayında tanıtmış olduğu iPhone 12 Pro’nun yeteneklerini zorluyor. Experiments V: Dark Universe videosu iPhone 12 Pro kameralarının düşük ışık ve Dolby Vision yeteneklerini görsel bir şölenle aktarıyor. İkili, 1 dakika 51 saniye uzunluğundaki video ile karanlık evrende bir yolculuğa çıkıyor. Düşük ışık altında bile iPhone 12 Pro’nun yapabildiklerini gösteriyor. Portre çekimin yapıldığı videoda manyetik sıvılar, kimyasal tepkimeler, mürekkepler, fosforlu ışıklar ve diğer malzemeler ile adeta bir evren yaratılıyor.

Tasarımsal ve fonksiyonel özellikleri bir yana A14 Bionic çipi, Dolby Vision kaydı ve LiDAR tarayıcısıyla kusursuz sinematik çekimler sunabilen iPhone 12 Pro; gece modu, optik görüntü stabilizasyonu ve üçlü kamerası sayesinde büyüleyici bir çekime imkan tanıyor. James Thornton ve Donghoon Jun’un çekimlerdeki yaratıcılıklarına ve tekniklerine de dikkat çekmek gerekiyor. Malzemeleri kullanış şekillerinden çekim açılarına kadar videonun hazırlanış ve yapım süreci Apple tarafından kamera arkası görüntüler videosunda paylaşılıyor.

iPhone 12 Pro sayesinde sinematik çekimler

Apple, iPhone 12 Pro’nun Dolby Vision HDR video kaydı desteğiyle birlikte bir film yapımcısı olmanın artık çok daha kolay olduğunu vurgulamak için Kim Gehrig tarafından yönetilen doğaçlama bir video daha yayınladı. Beyaz perdeye yakışacak çekimlerin olduğu bir dakikalık videoda yaratıcılığını harekete geçiren herkesin kusursuz çekimler yapabileceği gösteriliyor.

Görsel: YouTube