Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone 12 ile Evde Yaratıcılık Zamanı

iPhone 12 ile Evde Yaratıcılık Zamanı

Apple'ın, Everyday Experiments videosunda evdeki malzemeler ve iPhone 12 kamerası kullanarak yapılabilecek yaratıcı çekimler bulunuyor.

James Thornton ve Donghoon Jun ikilisini Apple için hazırladıkları Experiments seriyle biliyoruz. En son hazırladıkları Experiment serisinin beşinci videosu Experiments V: Dark Universe; kimyasal tepkimeler, mürekkepler, fosforlu ışıklar ve diğer malzemeler ile bambaşka bir evren yaratıyordu. Apple, iPhone “Experiments” serisinde bu sefer kullanıcıların evde iPhone 12 kamerası kullanarak yapabileceği yaratıcı çekimlere örnekler gösteriyor.

everyday experiments

iPhone 12 kamerası sayesinde evde yaratıcı deneyimler

Shot on iPhone 12 — Everyday Experiments başlığıyla paylaşılan son videoda her evde olabilecek malzemeler kullanılıyor. Apple, iPhone 12 modellerinin Dolby Vision HDR kaydını, gece modu hızlandırılmış çekim özelliğini, yavaş çekim ve makro çekim modunu vurguluyor. Ayrıca telefonda çekilen videoların hemen iMovie’de düzenlenme özelliğine dikkat çekiyor.

James Thornton ve Donghoon Jun, evde yaptıkları çekimlerin ilkinde iPhone 12’nin 120 ve 240 fps ağır çekim video modlarını deniyor. Gerekli olan malzemeler ise parti balonları ve birkaç renkli kağıt. Su dolu balonların ağırlaştırılmış çekimde zıpladığı videoda görsellerin iPhone 12’de hemen nasıl düzenlenebileceğini de gösteriliyor.

Geceye renk katan fosforlu çubuklar

Çarpıcı soyut parçacıkların oluşturulduğu Everyday Experiments videosunun ikinci bölümde Dolby Vision HDR kaydı ve yakın çekim özelliği ön plana çıkıyor. Yağ, su ve gıda boyası kullanarak 90’ların müzik videolarına benzeyen saykodelik görseller ortaya çıkaran çekimler yapıyor. Akşam olduğunda ise fosforlu çubuklar ve gece modunda hızlandırılmış çekim özelliği kullanılarak karanlığa renk katılıyor.

Görsel: YouTube