Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Melissa Meier’dan Giyilebilir Heykeller

Melissa Meier’dan Giyilebilir Heykeller

Melissa Meier yumurta, ay çekirdeği ve yosun gibi malzemeler kullanarak maskeler, başlıklar ve kostümler tasarlıyor.

Maske pandemi döneminde olumsuz çağrışımlarla yüklenen bir nesneye dönüştü. Taktığımızda nefes almakta zorlandığımız ancak korunmak adına sığındığımız yegane araç o artık. Bu olumsuz kodlamayı yıkmak için maskeyi bir kendini ifade aracı olarak ele alan MASK adlı sergiye geçtiğimiz haftalarda yer vermiştik. Yine Londra Tasarım Festivali’nde Masters of Disguise sergisinde yer verilen maskeler en etkileyici tasarımlardandı. Maske tasarımına ve sanatına ilgi duyanların gece kulübü maskelerine, müzikle etkileşimli LED maskelere ve dokuma maskelere de göz atmasını öneririm. Melissa Meier da yaratıcılık dozu yüksek maskeleriyle, başlıklarıyla ve kostümleriyle dijital dünyanın dikkat çeken isimlerden.

Melissa Meier, farklı kültürlerden beslenerek hayali bir mitoloji yaratıyor

Çokdisiplinli sanatçı Melissa Meier; heykeli, fotoğrafı ve diğer yaratıcı pratikleri gerçeküstü görünümler elde etmek için bir arada kullanıyor. Skin serisindeki giyilebilir heykellerden tutun da Glass-Eyes serisindeki rahatsız edici maskelere kadar başka dünyalardan gelmiş izlenimi veren pek çok çalışması mevcut. Malzeme olarak da yumurta, ay çekirdeği ve yosun gibi ilginç malzemeler kullanıyor.

https://www.instagram.com/p/CHiLkRBAWFS/

Maske farklı kültürlere ait köklü geleneklerin parçası ve Melissa Meier da bu geleneklerden en iyi şekilde besleniyor. Özellikle “Skin” serisinde Brezilya Karnavalı’ndan ve Kızılderili skin-walkers’dan (Navajo kültüründeki kötü cadı olarak nitelendirilen varlıklar) ilham alıyor.

https://www.instagram.com/p/CHSvIAeAq9E/

Sanatçı giyilebilir heykellerinde; kadın savaşçıların kadim kültürlerini kendi yarattığı bir mitolojiyle harmanlıyor. Yaşamın gücünü, güzelliğini ve birliğini örnekleyen unsurlarla uyum içinde olmalarını hedefliyor. Maskeleri kendisi yapıyor ve ardından fotoğrafları da kendisi çekiyor.

https://www.instagram.com/p/CHIcm2rA-pv/

Melissa Meier’in çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/CFrp4TzAEng/

https://www.instagram.com/p/CFj6ueVgi2q/

https://www.instagram.com/p/CFewKXJAY4l/

https://www.instagram.com/p/CDd_SVJAsKh/

Görsel: Instagram