Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Baharın Gelişini Kutlayan Çiçekler

Baharın Gelişini Kutlayan Çiçekler

Apple, yeni Everyday Experiments videosuyla iPhone 12 serisinin time-lapse, ağır çekim ve stop-motion efektlerine vurgu yapıyor.

Apple, Experiments başlıklı serisiyle iPhone kameralarının 4K çözünürlük, slow motion çekim, ultra geniş lens, Dolby Vision HDR kaydı, gece modu hızlandırılmış çekim özelliği, yavaş çekim ve makro çekim modu gibi fark yaratan özelliklerini vurguluyor. Önceki serilerde olduğu gibi iPhone kameralarının neler yapabileceğini gösteren James Thornton ve Donghoon Jun ikilisi yine kolları sıvıyor ve kameraların çeşitli özelliklerini tanırken görsel bir şölen sunuyor. Baharın gelişini kutlayan marka, iPhone 12 ile çekilen son deneysel videoda bu sefer farklı bitkilerin çiçek açma sahnelerini kameranın özelliklerini de kullanarak gösteriyor.

iPhone 12 kameralarının farklı özelliklerine vurgu

Shot on iPhone kampanyasının bir parçası olarak sunulan Everyday Experiments: Full Bloom videosu büyüleyici görüntülere sahne oluyor. Stop-motion, ağır çekim ve time-lapse özelliklerine vurgu yapılıyor. Renk renk çiçeklerin yer aldığı 3 dakikalık videoda, iPhone 12 serisi kameraların makro çekim yetenekleri de gösteriliyor. Su damlacıkları yapraklara düşerken alınan kayıtlarda hem ağır çekim özelliği hem de makro çekim kalitesi gözler önüne seriliyor.

Time-lapse bölümünün yer aldığı Everyday Experiments çekimleri, ikili tarafından bir gecelik çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkıyor. Lamba, su ve tabii ki bitkilerin yer aldığı çekimde bitkilerin bir gecede dahi geçirmiş olduğu değişim zaman atlamalı çekim tekniği sayesinde fark edilir hale geliyor.

Görsel: YouTube