Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayattaki Amacını Arayan Bir Gezginin Gizemli Yolculuğu

Hayattaki Amacını Arayan Bir Gezginin Gizemli Yolculuğu

İsviçreli öğrencilerin hazırladığı Concrete adlı kısa animasyon, distopik bir atmosferde yaşam amacını arayan bir karakteri merkeze alıyor.

Son bir yılda kendimizi tamamen farklı bir dünyada bulduk ve bundan önceki amaçlarımız, önceliklerimiz ve doğru bildiğimiz pek çok şey geçerliliğini yitirdi. Çoğumuz içimize döndük, kendi dünyamıza kapandık. Artık kendine yeni bir anlam arayan bireyler gibiyiz. Concrete adlı kısa animasyon da bu arayış içinde olma metaforunu görselleştiren bir çalışma olduğundan son günlerde internetin dikkatini çekiyor olsa gerek.

Muraldaki tilkinin sırrı ne?

Concrete bir olay örgüsü içermeyen ve sembollerle ilerleyen 7 dakikalık bir film. Filmin ana karakteri, kıyamet sonrası dünyada gezinen sırt çantalı bir gezgin. Bu dünya, her şeyin bitki örtüsüyle kaplandığı ve medeniyete dair iz kalmamış geniş bir bataklık. Belli ki yaşanan değişimler karakteri sarsmış ve nereye ait olduğunu yeniden bulmaya çıkmış. Filmin başında yere düşüyor ve bu düşme sırasında sırt çantasından kopan beton bir bloğun onun için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ardından yürüye yürüye beton bir yapıya varıyor. Burada bir duvar resmi olan tilkiyle gizemli bir karşılaşma yaşıyor. İzleyiciye, aradığı şeyin bu yapı olduğunu düşündürtüyor ve merak içinde tilkiyi takip ederek bu yapıyı keşfetmeye uğraşıyor. Bu sırada karakterimiz bir dönüşüm geçiriyor ve yolculuğuna farklı biri olarak devam ediyor. Yine de hikayenin bütününe baktığınızda oldukça soyut ve yoruma açık bir tablo var. Siz de yakaladığınız detaylara göre farklı bir hikaye görüyor olabilirsiniz.

Concrete, Lucerne School of Art and Design (İsviçre) öğrencileri Aira Joana, Luca Struchen, Nicolas Roth ve Pirmin Bieri’nin mezuniyet projesi. Bu öğrenciler henüz kendilerine özgü bir animasyon stili arayışı içindeler ve henüz kendi stillerini tam olarak bulamadıklarını belirtmişler. Öte yandan bu filmde 2B ve 3B animasyon tekniklerinin karışımını kullanmışlar ve teknik açıdan da oldukça başarılı olmuşlar. Filmin dokusu ve farklı estetik yaklaşımı oldukça takdir toplamış. Film animasyon festivallerinde de çeşitli dereceler almış.

Görsel: Vimeo