Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elektronik Devrelerle Yaratılan Minik Heykeller

Elektronik Devrelerle Yaratılan Minik Heykeller

Mühendis Mohit Bhoite tarafından tasarlanan minik devreler işlevselliği ve estetiğiyle ilham veriyor.

IoT (internet of thing) ürünleri tasarlayan mühendis Mohit Bhoite, kişisel zamanlarında serbest biçimli elektronik devreler yaratmaya merak salmış hevesli bir üretici. Sesin, ışığın ve hareketin ön planda olduğu statik ve hareketli elektronik devreleri kimi zaman insan biçiminde bir tasvire sahipken bazı zamanlarda bilim-kurgu filmlerinden çıkmış bir ürüne benziyor. Robotik alanında yüksek lisans derecesine sahip Bhoite, buradaki birikimini minik robotik heykeller yapmak için kullanıyor.

Elektrikli bileşenlerden ortaya çıkan sanat

Genellikle bir devre kartı üzerinde şekillenen heykellerde, pirinç veya bakır teller ile bağlantılar sağlanarak ufak bir LED ekranın üzerine veya minik ışık devrelerine basit bağlantılar yapılıyor. Bu sihirli birleşimin sonunda neredeyse bir parmak büyüklüğünde, estetik açıdan oldukça hoş gözüken minik heykeller ortaya çıkıyor.

Heykellerin bazıları sadece sadece göze hoş gelecek tasarımsal bir görüntü sunuyor olsa da bazı heykeller işlevselliğiyle de dikkat çekiyor. Yarattığı minicik arcade makinesi ve üzerinde yer alan minik joystick sayesinde tek elle oynanabilen yılan oyunu bu devrelere örnek olarak gösterilebilir.

Bhoite, kendisi için uzun bir iş gününün sonunda kafasını dağıtmak ve biraz eğlenmek için tasarladığı bu devreleri Instagram ve Twitter hesabı üzerinden paylaşıyor. Ayrıca kişisel internet sitesinde yaptığı heykellerin tüm parçalarını, devre için kullandığı kod parçasını ve yapılış serüvenini de paylaşarak süreci adım adım gösteriyor. Bu sayede serbest biçimli devre heykelleri yapmak isteyenleri de teşvik etmiş oluyor.

Görsel: Instagram