Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çok Fazla Yeşil Çok Fazla Mutluluk

Çok Fazla Yeşil Çok Fazla Mutluluk

Alman enerji şirketi EnBW, yeşil enerjiyi ne kadar önemsediklerini ve desteklediklerini göstermek için, farklı bir şekilde konuya yaklaştıkları komik bir reklam yayınladılar.

Yeşil ya da yenilenebilir enerji dünyanın devamlılığı için önemli bir alan. Yenilenebilir enerji bizlerin bu dünyada daha uzun yaşamasını sağlayabilecek bir kaynak. Daha uzun olmasının dışında, daha güzel yaşayabileceğimiz bir dünya yaratmak da mümkün. Dünyada, özellikle Avrupa’da birçok ülke artık sürdürülebilir enerjiye ve sağlıklı bir dünya için daha ideal yaşamlara geçiyorlar. Almanya mesela şu an ülkedeki elektrik enerjisinin %85’ine kadarını yenilenebilir yani yeşil enerjiden sağlıyor. 2022 yılında ise tamamen yeşil enerjiye geçmeyi hedefleyen Almanya ve Alman şirketler ayrıca topluluklar yenilenebilir enerjiyi benimsesin diye farklı reklamlar da yapıyorlar.

Alman enerji şirketi EnBW de enerji konusuna dikkat çekmek adına “Guter Stoff” adında, eğlenceli bir reklam hazırlamış. EnBW şirketi her yıl yenilenebilir enerjiye yaptıkları yatırım ve desteği arttırıyor. Böylece yeşil gücünün artacağına inanıyorlar. Yeşil enerjinin sadece doğa ve insanlar için değil hayvanlar için de yararlı olduğunu düşünüyor şirket.

İyi Malzemeden Yeşil Enerji Olur mu?

Animasyon dalında yapılan reklam filminde elektrik tellerinden çarpılan kuşların bunu bir eğlenceye döndürmesi işleniyor. Hikayedeki üç kuşta yenilenebilir enerji tellerinden çarpılmaktan ve sonrasında bunun üzerine konuşmaktan çok keyif alıyorlar. Çarpılmaktan çakırkeyif olmuş bir güvercin önlerinden geçen bir sincabı önce kediye benzetiyor. Güvercinin farkında olmadığıysa sincabın da çakırkeyif olması. Reklamdaki tüm hayvanların kafalarının seviyesine de sanıyorum en fazla baykuş karakteri hakim. Baykuş aralarında bu olayı en başarılı çözmüş olan gibi duruyor. Baykuşun bilgelik anlamını ise böyle bir konuda bilgeye dönüştürmeleri beni şahsen çok güldürdü. Zaten hayvanları bu şekilde görmek her halükarda komik.

Sehsucht tarafından yönetilen animasyon reklamı yeşil enerjiye gerçekten farklı bir açıdan yaklaşıyor. Hayvanların da bizler gibi yeşil enerjiden faydalanması, eğlenmeleri güzel bir bakış açısı. Çevremizde her zaman kuşların tellere konduğunu görürüz ama sanıyorum hiç tellere bu amaçla konduklarını düşünmemişizdir. Sincaplar kendini kuş sanıp uçmak istiyor, kuşlar uçup uçmadığını sorguluyor, ortaya komik detaylar çıkıyor.

Künye

Reklamveren: EnBW
Ajans: Jung von Matt / Neckar
Yaratıcı Yönetmen / Yazar: Tassilo Gutscher
Yaratıcı Yönetmen / Sanat: Peter Sigg
Reklam Yazarı: Dennis Cicioglu
Yapımcı: Joshua Enzig
Müşteri Yöneticisi: Meike Hagner
Yapım şirketi: Sehsucht, Hamburg
Yönetmen: Hans-Christoph Schultheiss
Kıdemli Yapımcı: Jan Tiller
Yapımcı: Tanya Curnow
Tasarım: Andre Ljosaj, Caroline Goehner, Axel Brötje,
3B Yöneticisi: Daniel Jahnel
3B: Thure Koch, Jannes Kreyenberg, Heinrich Loewe, Deniz Kreß, Timo von Wittken, Martin Chatterjee, Sebastian Welti, Max Zachner, Rafael Vicente, Mario Reitbauer, Francesco Di Luisi, Sofia Oliveira, Juan Brockhaus,
Animasyon Yöneticisi: Norbert Kiehne
Animasyon: Jakob Schulze-Rohr, Frank Spalteholz
Mat Boyama: Steven Cormann, Julius Brockelmann
Kompozisyon: Florian Zachau
Ses Tasarımı & Miks: Hastings
Seslendirme Sanatçıları: Leonhard Malich, Tobias Meister, Dietmar Wunder, Charles Rettinghaus

Görsel: Vimeo