Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Origami Güneş Panelleri

Origami Güneş Panelleri

Kamp ve deniz tutkunu iki girişimcinin kendi deneyimlerine dayanarak tasarladığı origami güneş panelleri, benzerlerine göre daha pratik ve yüksek performanslı bir çözüm vadediyor.

Yeşil teknoloji girişimi Levante, şebekeden bağımsız güç kaynağı sağlamak için kolay taşınabilen origami güneş panelleri tasarlıyor. Bu katlanır güneş panelleri, çok ince olmaları sayesinde hafifler. İt-çek stilindeki mekanizması sayesinde bir dakikadan kısa sürede kolayca kurulabiliyorlar. Menteşeler, kullanıcıların istedikleri zaman kullanmalarını kolaylaştırmak için anında katlanabiliyor veya açılabiliyor.

Paneller 330 watt’lık ve 500 watt’lık iki farklı versiyonla sunulmuş

Levante’nin origami güneş panelleri, kullanıcıların yenilenebilir enerjiye ihtiyaç duyduğu her yerde ve durumda kullanılabiliyor. Örneğin tekneyle açılmak veya karavanla göçebe yaşam sürmek isteyenler için iyi bir yol arkadaşı olabilir. Kurucu Sara Plaga ve Kim-Joar Myklebust da bizzat kampçı ve denizci. Elde bir güç kaynağı olmadan şebekeden bağımsız yaşamanın zorluğunu deneyimleyen ikili, bu soruna çözüm bulmayı amaçlamış.

Plaga ve Myklebust, origami güneş panellerinin yerleştirilmesinin kolay olduğunu vurguluyor. Panellerin askı görevi gören dikdörtgen bir tabanı/çerçevesi bulunuyor ve bu da yerleştirilmesini kolaylaştırıyor. Örneğin deniz taşıtlarında tente olarak asılabiliyor. Böylece daha fazla enerji üretebiliyorlar. İkili panellerin katlandıklarında bile elektrik üretebileceklerini iddia ediyor.

Kullanıcıların ihtiyacına bağlı olarak 330 watt’lık ve 500 watt’lık iki ayrı versiyon sunulmuş. Plaga ve Myklebust, geleneksel güneş panellerinin ne kadar hantal olabildiğini görünce tasarımlarını geliştirmek için origamiye yönelmişler.

Plaga ve Myklebust, panellerin İtalya’da üretildiğini ve % 23,4 enerji dönüşüm verimliliğine (enerji dönüşümünün faydalı çıkışı ile girişi arasındaki oran) sahip monokristal silikon hücreler içerdiğini belirtiyor. Güneş panelleri 1 günde (tamamen açıkken ve tüm gün güneş aldıklarında), karavan veya teknedeki bir buzdolabını tahmini 38 saat, dizüstü bilgisayarı 27 saat çalıştıracak enerji üretebiliyor. Klima ve elektrikli ocak içinse bu süre bir buçuk saat.

Daha detaylı bilgi için Levante’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yenilebilir enerji çözümleri ilginizi çekiyorsa; sıra dışı ısıtma, soğutma ve enerji sistemlerine yer verdiğimiz şu derlemeye göz atmanızı öneririm.

Görsel: Levante