Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Aşk Öldürmez

Gerçek Aşk Öldürmez

Uluslararası Af Örgütü ve Havas Group Peru, ilanı aşk edilen sokak grafitilerini mezar taşlarına dönüştürerek kadına şiddete dikkat çeken çarpıcı bir gerilla kampanya hazırladı.

Uluslararası Af Örgütü, Havaş Group Peru iş birliğiyle ülkedeki kadına şiddet olaylarına dikkat çeken başarılı bir gerilla kampanya örneğine imza attı. Geçen yıl Peru’da 137 kadın cinayeti ile 111 kadın cinayetine teşebbüs vakası kayıtlara geçti. Kadın cinayetlerinin her geçen yıl arttığı Peru’da Uluslararası Af Örgütü, ‘True Love Does Not Kill’ (Gerçek Aşk Öldürmez) adlı kampanyasıyla halka açık şekilde sokaklarda görülebilen aşk ilanları ile kapalı kapılar ardında gerçekleşen şiddet eylemleri arasında bağlantı kuruyor.

Kadın cinayetleri ve bu cinayetlerin nedenleriyle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla binaların dış cephelerindeki grafitileri kullanan kreatif ekip, 450’den fazla duvar yazısını dikkat çeken uyarı levhalarına dönüştürdü. Erkekler tarafından sevdikleri kadınlara yönelik isimleri kullanılarak yazılan duvar yazılarının üzerine farkındalık mesajını içeren mezar taşı şeklinde çarpıcı birer sticker eklendi. Böylelikle şehrin duvarlarındaki yüzlerce aşk ilanı, kadın cinayetlerine dikkat çekilen birer mecra haline geldi.

“Kadın cinayetlerine karşı mücadele etmek için öncelikle kadın cinayetleri hakkında farkındalık yaratmalıyız.” diyen Havas Küresel Kreatif Direktörü Stéphane Xiberras, kampanya fikriyle ilgili “Kamuoyunun sevgi gösterilerinin bazen nasıl çirkinleşebileceğini anlamasını sağlamalıyız. Mezar taşı şeklindeki sarı çıkartmalardan daha iyi bir hatırlatma olabilir mi?” ifadelerini kullandı. ‘True Love Does Not Kill’ kampanyasının Havas Group imzalı tanıtım filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

Künye:
Reklamveren: Uluslararası Af Örgütü
Reklam Ajansı: Havas Group Peru
Kreatif Direktör: Mauricio Fernandez Maldonado ve Moises Urrutia
Sanat Yönetmeni: Luis Rios
Metin Yazarı: Juan Carlos Gallardo
Editörler: Roy Joaquin & Eduardo Del Portal
Ses: Merge

Görseller: Twitter, Youtube