Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Yaratan Tabelalar

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Yaratan Tabelalar

Kadıköy sokaklarında hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi kadına yönelik şiddete dikkat çekecek ve farkındalık yaratacak sloganları içeriyor.

BM Genel Kurulu 1999 yılında kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 25 Kasım’ı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Toplumdaki her bireyi şiddet konusunda bilinçlendirmek ve şiddete maruz kalan kişilerin desteklenmesi amacıyla çeşitli kampanyalar ve etkinliklerle bu günün önemi vurgulanıyor. Kadıköy Belediyesi ve sokak sanatçısı Mossby ile iş birliğinde hayata geçen sosyal sorumluluk projesi de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için farkındalık yaratan sloganları ve mottoları merkezine alıyor.

Toplumsal problemleri ve herkesin yaşadığı günlük sıkıntılara ele alan Mossby, toplumun kimliğine işlemiş sorunları hicivli, mizahi bir dille aktarıyor. “Kadıköy Yaşatır” sloganıyla hayata geçen projede de hazırlanan sloganlar sokaklarda brandalarla duvarlara ve sokak tabelalarına taşınıyor.

kadıköy yaşatır

Kadıköy’deki sokak isimleri yerini sloganlara bıraktı

Projenin ana amacı 2021 yılında yaşanan kadın cinayetlerine sokak isimleri ile dikkat çekmek. Kadıköy’ün sokak tabelalarına uygun şekilde hazırlanan sloganlar ve mottolar kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. İstanbul Sözleşmesi’nin öneminin de vurgulandığı projede Kadıköy’ün duvarlarına stencil tekniğiyle “Son 1 yılda 328 Kadın Cinayeti İşlendi” yazısı yazılıyor.

Kadıköy Yaşatır projesi kapsamında hazırlanan dev branda ise Kadıköy Süreyya Operası’na asıldı. Değişen sokak isimlerinin yanı sıra levhalara yapılan uygulamalarla da adalete, kadın cinayetlerine ve şiddete dikkat çekiliyor.

Kadıköy’ün sokaklarında beklenmedik anlarda karşılaşabileceğiniz bu gerilla pazarlama işi geçici olarak yerleştirildi. Projenin yaygınlaşaması ve kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla #KadıköyYaşatır, #İstanbulSözleşmesiYaşatır ve #Vazgeçmiyoruz etiketiyle fotoğraflar ve videolar paylaşılıyor.

Görsel: Heybe Creative