Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zeka Tarafından Yaratılan Film Posterleri

Yapay Zeka Tarafından Yaratılan Film Posterleri

Noah Veltman, kült filmlerin metin özetlerini kullanarak yapay zekanın bu filmler için poster yaratmasını sağlamış.

Yaratıcı işlerde yapay zeka destekli araçların kullanıldığı projeler gitgide daha sık karşımıza çıkıyor. Yapay zekanın işleyişini ve kendine özgü davranış motiflerini de daha iyi kavramaya başladık. Örneğin, çevresini kameralar aracılığıyla işleyebiliyor ve “gördüğünü” çizebiliyor. Deneyimlerinin kaynağı ise sayısız veri kümesi. Bu hem hayranlık uyandıran hem de bir parça korkutan bir özellik.

Stil sahibi tasarımlar

Netflix’in Science & Analytics grubu için veri görselleştirmeleri yapan Noah Veltman, yapay zekayı tasarım alanında test eden isimlerden biri. Bu amaçla bir proje hazırlamış ve yapay zekayı film afişleri tasarlaması için eğitmiş.

Veri bilimcisi, “VQGAN+CLIP” isimli bir metinden görüntüye makine öğrenimi modelini kullanmış. Çeşitli filmlerin metin özetleriyle yapay zekayı besleyerek onun bir dizi poster yaratmasını istemiş. Model, neon vurgulu soyut çizgi film görsellerinden oluşan tutarlı bir sanat stili geliştirmiş gibi görünüyor ki bu da oldukça ilginç.

Noah Veltman, afişlerin hangi filmlere ait olduğunu sorarak eğlenceli bir tahmin oyunu başlatmış. Sizin tahminleriniz doğru çıktı mı? Tüm afişlerinin tamamını burada görebilirsiniz. Cevaplar için her birinin altındaki “show answer” butonunu tıklamanız yeterli.


Geleceğe Dönüş

 


Oz Büyücüsü

 


Ocean’s Eleven

 


Yıldız Savaşları

Görsel: Noah Veltman