Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kafasını Arayan Ashkasha’nın Gizemli Yolculuğu

Kafasını Arayan Ashkasha’nın Gizemli Yolculuğu

Lara Maltz "Ashkasha" isimli kısa animasyonunda, kaybettiği kafasını aramaya çıkan bir karakterin zorlu yolculuğunu anlatıyor.

Animasyon sanatçısı Lara Maltz, birçok festivalde beğeniyle karşılanan kısa filmi “Ashkasha”da, aklını kaybetme durumuna yeni bir anlam katıyor. Maltz bu stop-motion animasyonu; kil, kumaş ve boncuk kullanarak inşa etmiş. Filmde benzersiz karakterlere ve başkarakterin yabancı olduğu bir evrende yaşadığı olaylara tanık oluyoruz.

Filmle aynı adı taşıyan mavi saçlı başkarakter Ashkasha, merakına yenilk düşerek gizemli bir su havuzuna göz atmaya kalkışıyor. Bu sırada kafası havuzun içine düşüyor ve yine merakına yenik düşerek yaşadığı esrarengiz olaylar kasırgasının içine dalıyor. Yüzeyde beliren dokungaçlar onun gövdesini de yer altına çekiyor. Böylece Ashkasha tuhaf bir yeraltı dünyasına düşüyor ve yeni bir gerçekliğe uyanıyor. Bu dönüştürücü yolculuğu sırasında birçok zorlukla karşılaşan kahramanımızın tüm hedefi artık kayıp kafasını bulmak oluyor.

Yaşamını merakın yönlendirdiği bir varlık

Filmin açıklama kısmında şu ifadeler yer alıyor: “Ashkasha, yaşamı merakıyla yönlendirilen bir varlıktır. Bu onun kafasını kaybetmesine ve bir keşif yolculuğuna çıktığı derinliklerde sıkışıp kalmasına neden olur. Kafasını bulma görevinde yolunu engelleyen zorlu durumlarla karşı karşıya kalır. Bir yaratık onun dönüşümünün anahtarı olur.”

Filmdeki malzemelerin kullanımı ve bu malzemelerle yaratılan atmosfer bence en etkiliyici yönlerinden biri. 6 dakikalık film boyunca hikayeden ziyade görselliğe odaklandığım pek çok oldupunu gözlemledim. Siz nasıl buldunuz?

Birçok festivalde başarısını kanıtlayan film, Vimeo’da da Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış. Lara Maltz’ın Vimeo kanalında ve Instagram’ında diğer çalışmalarını da görebilirsiniz.

Künye

Yönetmen, yapımcı ve senarist: Lara Maltz
Prodüksiyon Şirketi: Lara Maltz Animation
Sinematografi: Gerardo Wielandt, Diego Aveiga
Sanat Yönetimi: Lara Maltz, Julia Di Blasi, Ilyas Ennassiri
Ses: Adrian Simg
Düzenleme: Laura S. Núñez, Lara Maltz, Santiago Riquelme
Animasyon: Lara Maltz, Santiago Riquelme
Müzik: Lorenzo Perelmuter
Dağıtım: Marta Salvador Tato (Distribution with Glasses)

Görsel: Distribution with Glasses