Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapımında Binlerce Eski Oyuncak Kullanılan Ev

Yapımında Binlerce Eski Oyuncak Kullanılan Ev

Wallmakers'ın Hindistan’da inşa ettiği Toy Storey Residence, 6.000'den fazla atık oyuncakla desteklenen bir dış cepheye sahip.

Wallmakers’ın  Toy Storey için inşa ettiği Toy Storey Residence’ın dış cephesinde, yaklaşık 6.200 adet istenmeyen oyuncak sevimli bir yapı malzemesi olarak yeniden hayat buldu. Yapı konforlu bir iç sıcaklık sağlamak için havalandırmayı ve gölgeyi en üst düzeye çıkaran benzersiz bir genel forma sahip. Dış cephesindeki oyuncaklarla çocuklar için de masalsı bir çekiciliği var. El yapımı, çevre dostu ve organik ahşap oyuncaklar üreten bir şirket olan Toy Storey’nin misyonu ile de oldukça uyumlu bir görünümü var.

Yapı, bölgedeki çocukların ilgi odağı oldu

Her şey Toy Storey’in, Wallmakers’ı Kuzey Kerala’nın Vadakara kentinde kırsal bir ormanlık alanda yeni bir ev inşa etmek üzere görevlendirmesiyle başlamış. Atık malzemeleri yapılarda yeniden değerlendirmek konusunda tutkulu olan Wallmakers, belediyenin çok sayıda oyuncağa sahip olduğu, sonunda bu tür oyuncakların gözden düştüğü ve çöp haline geldiği gerçeğinden yola çıkmış. Bu terk edilmiş oyuncakları binanın kendisinde yeniden kullanmaya karar vermiş. Yapı tamamlandığında, eski oyuncaklara bakmak için toplanan yerel çocuklar arasında hemen popülerlik kazanmış.

Ev, merkezi bir bloğa ve içeride mükemmel havalandırma sağlayan geçirgen bir cepheye sahip. Elbette yapımında oyuncaklardan başka malzemeler de kullanılmış. Bu malzemeler; evin bulunduğu bölgedeki topraktan elde edilen sıkıştırılmış toprak bloklar ve geri dönüştürülmüş Mangalore karolar.

İç mekan 357 m2 büyüklüğünde ve düzeni “ev içinde ev” olarak tasarlanmış. Mevcut zemin alanının büyük bir kısmı, topluluk üyelerinin uğrak yeri olan geniş bir yaşam alanına ait. Japon tarzı shoji’ler özel alanları bölüyor. Ayrıca havalandırmayı daha iyi kılan bir merkezi avlusu da bulunuyor.

Wallmakers’ınkine benzer ileri dönüşümlü mimari tasarımlar ilginizi çekiyorsa aşağıdaki haberlere göz atmak isteyebilirsiniz:

Varil Kapaklarıyla Yaratılan Mozaik Cephe

Eski Otomobil Parçalarından Yapılan Festival Yerleştirmesi

Görsel: Wallmakers