Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Animasyon Stüdyosunda İşler Nasıl Yürüyor?

Animasyon Stüdyosunda İşler Nasıl Yürüyor?

Panic Studio, animasyon yaratım sürecini "Berthold Gone Wild" adlı bir animasyonla anlatıyor.

Başlangıç toplantısı, senaryo, storyboard, görsel hazırlık, seslendirme, ses tasarımı… Animasyon dünyasındaki yaratıcı bünyelerin her günü bu süreçlerle geçiyor. Kendi uyguladığı animasyon yaratım sürecini yine bir animasyonla anlatan Panic Studio Berthold Gone Wild ile bu konudaki ustalığını ortaya koyuyor.

3 dakikalık film, kendi animasyonunu hayata geçirmek için toplantı düzenleme, senaryo yazma, storyboard oluşturma, illüstrasyon, ses tasarımı ve kurgu süreçlerini öğrenen Berthold adlı – biraz şapşal – bir karakteri merkeze alıyor.

Berthold’un öngörülemeyen maceraları

Animasyon, boş bir sayfadan yayınlanmış bir videoya doğru adım adım ilerlerken kafa karışıklığı yaşayan herkesin Berthold’un rehberliğinden faydalanmasını öneriyor. Özellikle de animasyon sanatçısı olmak isteyen gençler, öğrenciler ve bu endüstriye yeni katılanlar için bir şablon gibi işlev görmesi amaçlanmış. “Umarız bu video yeterince açıklayıcı olmuştur ve animasyon dünyası biraz daha yaklaşılabilir/ulaşılabilir hale gelmiştir.” diyor Panic Studio.

Yaratıcı süreci konu alan işler, yaratıcı bünyeler için ayrı bir öneme sahip. Hem yalnızlık hissini azaltıyor hem de bu zorlu yolda pes etmemek için kişiyi motive ediyor. Örneğin DeeKay’in imzasını taşıyan Animator Creating Animation animatörün üretim sürecini işleyerek yaratıcı dünyaya dair analizler yapıyordu. CGI animasyonların perde arkasını animasyonla anlatan Green Life ve fikirlerin geldiği gizemli yeri anlatan It’s A Messy Business ise yaratıcı süreci hicvederek dikkatleri çeken işlerdendi. Stop-Motion animasyon yapan bir çifti konu alan stop-motion film Dolls Don’t Cry‘ı da anmadan geçmeyelim. Cécile Dormeau da yaratıcılık açısından tıkanıklık yaşadığı uzun ve zorlu bir dönemi nasıl atlattığını anlattığı A Creative Block Story adlı filmiyle izleyicinin motivasyonunu artırmayı hedefliyordu. Ne diyeyim, ilhamınız bol olsun!

Görsel: Vimeo