Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metinden Sunum Oluşturan Yerli Yapay Zekâ Aracı: Decktopus

Metinden Sunum Oluşturan Yerli Yapay Zekâ Aracı: Decktopus

Genç Türk girişimciler tarafından geliştirilen Decktopus, yapay zekâ desteğiyle metinden sunum oluşturarak tasarım bilgisi gerektirmeden kısa sürede sunum hazırlamayı sağlıyor.

Genç Türk girişimci Noyan Alperen İdin’in kurucu ortağı olduğu yapay zekâ destekli sunum oluşturma aracı Decktopus, ProductHunt‘ta listelenmeye başladı. 2019 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden (İYTE) mezun olan İdin ve arkadaşlarının İYTE Teknopark’ta başlattıkları yapay zekâ projesi, üç yılda 100 bin kullanıcıya erişti. Türkiye’nin ardından Silikon Vadisi’ne taşınan başarılı girişim, beşinci yılının sonunda 5 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.


Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda tüm dünyada her gün yaklaşık 30 milyon sunum yapıldığını ve bu sunumların yarısının verimsiz olduğunu belirten İdin, eğitim ve iş hayatının vazgeçilmez bir parçası olan sunumları hazırlamak için gerekli zamanı ve teknik beceriyi azaltmak için çalıştıklarını ifade ediyor. Aralarında PowerPoint, Keynote, Google Slayt gibi devlerin de bulunduğu 50’ye yakın sunum programı ile yarışan ve ücretli hizmet sunan Decktopus, rakiplerinden farklı olarak sunduğu hazır şablonlarla sunum oluşturma sürecini kullanıcının beklentisine göre otomatikleştiriyor.

Decktopus’u kullanarak tasarım bilgisi gerektirmeden minimum süre içerisinde sunum hazırlamak için öncelikle platform üzerinde bir hesap oluşturmalı; ardından metin istemiyle yapay zekâya sunumun temasını tanımlamalısınız. Örneğin “Bir banka için pazarlama stratejisi sunumu” gibi. Metin isteminin ardından yapay zekâ size öncelikle bu sunumun hedef kitlesinin kim ya da kimler olduğunu, amacını, süresini ve sunum kreatifinde tercih ettiğiniz tarzı seçeneklerle birlikte soruyor. Yapay zekânın sorularına seçenekler üzerinden yanıt verdiğinizde kısa bir süre sonra sunum taslağı düzenleme ara yüzüyle birlikte ekranınızda beliriyor. Bu aşamadan sonra sunumunuzu dilediğiniz şekilde detaylandırabilir veya kişiselleştirebilirsiniz.


Görseller: Twitter, Youtube