Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metinden Web Sitesi Oluşturan Yapay Zekâ: Dora AI

Metinden Web Sitesi Oluşturan Yapay Zekâ: Dora AI

Üretken yapay zekâ destekli tasarım aracı Dora AI, tek bir satır metinden web sitesi oluşturarak kodsuz web sitesi tasarımını yeni bir boyuta taşıyor.

Metinden görsel, video, müzik bestesi derken Dora AI adlı tasarım aracı yapay zekâda çıtayı bambaşka bir boyuta taşıyor. Üretken yapay zekâ destekli yeni bir tasarım aracı olan Dora AI, tek bir satır metne dayanarak web sitesi oluşturabiliyor. Kodsuz web sitesi hazırlamayı son derece kolaylaştıran yapay zekâ aracı, basit görünümlerden dinamik üç boyutlu tasarımlara kadar bir dizi farklı şablon yaratabiliyor.

Kullanıcıların yapması gereken tek şey, “SpaceX yıldız gemisi için bir web sitesi tasarlamak” gibi basit bir metin istemi ile taleplerini Dora AI’ya iletmek. İstem doğrultusunda web sitesini oluşturan üretken yapay zekâ, sonrasında kendisine iletilen”3B modelle değiştir” gibi ek metin komutlarıyla tasarıma doğrudan revizyon uygulayabiliyor. Metinden web sitesi tasarlayan araç aynı zamanda üç boyutlu öğelerle animasyonlar üretebiliyor. Bunun yanı sıra nesne üzerinden değişiklik yapmayı sağlayarak animasyon sürecini otomatikleştiriyor ve oluşturulması için harcanan süreyi kısaltıyor.

Dora AI’ın baş tasarımcısı Faye Zheng, üretken yapay zekânın bu modeliyle teknik ve öğrenme engellerini aşarak bireyleri ve ekipleri sınırsız tasarım esnekliğiyle güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtiyor. İlgilenenler ve merak edenler, hali hazırda Producthunt‘ta da listelenen web sitesi oluşturucunun erken erişim bekleme listesine buradan kaydolabilir; tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirler.


Görseller: Youtube