Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekâ Destekli Koku Tasarımı

Yapay Zekâ Destekli Koku Tasarımı

Hollandalı iç dekorasyon markası Moooi, yapay zekâ tarafından üretilen oda kokularını ilk kez Milano Tasarım Haftası'nda tanıtıyor.

Hollandalı iç dekorasyon markası Moooi, yapay zekâ destekli bir koku üretme platformu olan EveryHuman ile birlikte geliştirdiği  ev kokularını Milano Tasarım Haftası’nda tanıtacak. Milano Tasarım Haftası kapsamında Moooi’nin Via San Gregorio’daki yaşam tarzı ve teknolojiyi birleştirdiği ‘A Life Extraordinary’ sergi alanında tanıtılacak olan yapay zekâ üretimi kokular, organizasyon sonrasında piyasaya sürülecek.

Bunun yanı sıra Moooi alanını gezen ziyaretçiler, yapay zeka destekli bir bilgisayar programı aracılığıyla kendi kişiselleştirilmiş oda kokularını yaratabilecekler. Kişilere “Nasıl bir ortamda büyüdünüz?”, “Yaşamınızı sürdürmek için ne işle uğraşıyorsunuz?” gibi kişisel sorular yönelten EveryHuman tarafından geliştirilen yapay zekâ, kendisine iletilen cevapları analiz edip anlamlandırarak belirli bir öğrenim modeli çerçevesinde özgün koku formülleri ortaya koyuyor. EveryHuman ile iş birliği yapan Moooi, üretken yapay zekâyı bu kez kişiye özgü oda kokusu tasarımında kullanıyor.

EveryHuman tarafından algoritmik parfümeri olarak adlandırılan yapay zekâ destekli koku tasarımı ile kendi kişisel kişisel kokunuzu platformun web sitesi üzerinden siz de yaratabilirsiniz. 46 koku akorunun bulunduğu platform üzerinden ayrıca sevdikleriniz için özel koku formülleri üretebilirsiniz. Bigumigu olarak 18 Nisan Salı günü başlayıp 23 Nisan Pazar günü sona erecek olan 2023 Milano Tasarım Haftası’nın dikkat çeken işlerine yer vereceğimiz diğer yazılarımızı buradan takip edebilirsiniz.


Görseller: Moooi, Instagram