Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekâ Destekli Artırılmış Gerçeklik Kayak Gözlüğü

Yapay Zekâ Destekli Artırılmış Gerçeklik Kayak Gözlüğü

Artırılmış gerçeklik ve yapay zekâyı birleştiren İsviçreli start-up Ostloong, kış sporu meraklıları için Sirius Outdoor adlı AR kayak gözlüğü üretti.

Dış mekan AR teknolojileri üzerinde çalışan İsviçreli start-up Ostloong, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâyı birleştirerek kayak ve snowboard sporu meraklılarına yepyeni bir deneyim kazandıracak bir ürüne imza attı. Açık hava sporları, arama-kurtarma, keşif, ticari taşımacılık, madencilik ve petrol sahası operasyonları için AR teknolojileri geliştiren şirket, artırılmış gerçeklik teknolojisini kayak gözlüğüne entegre ederek, Sirius Outdoor adlı AR kayak gözlüğü üretti.

Kış sporu meraklılarının daha güvenli bir şekilde yol almalarını sağlamak amacıyla tasarlanan gözlük, hava durumu, hız göstergesi ve rakım gibi bilgilerin gösterildiği dış mekan için tam renkli ekrana sahip. Bu ekranla kullanıcılar yokuşlarda bulunan yön okları veya sanal slalom direkleri gibi öğeleri de görüntüleyebilecek. Sirius Outdoor ayrıca çok katmanlı ekranı sayesinde üzerinde bulunulan kayak alanı ve görüş mesafesindeki diğer önemli ayrıntıları da kullanıcının bilgisine sunuyor.

Yerleşik GPS sensörü ve yol bulmayı kolaylaştıran dijital bir pusula da bulunan Sirius Outdoor, telefon bağlantısı ile cep telefonundan kendisine iletilen verileri işleyebiliyor. Bu noktada elbette bulunulan alanda bağlantı imkânı bulunması önemli.

Aynı ortamda birden fazla Sirius Outdoor kullanıcısı olması durumunda dijital isim ekranı ve kulaklıklar üzerinden kullanıcılar birbirini tanımlayarak iletişim kurabiliyorlar. Bu özelliklere ek olarak dahili HD kamerası ile kullanıcının görüş alanındaki farklı dijital nesneleri çeşitli mesafelerden görüntüleyebilen gözlükle fotoğraf çekebilir veya video kaydı yapabilirsiniz.

Açık hava sporları için yapay zekâ ile artırılmış gerçekliği birleştiren şimdilik piyasadaki tek gözlük olan Sirius Outdoor, Şubat ayı itibarıyla ön siparişe açıldı. Gözlüğü Standart ve Pro olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor. Yapay zekâ destekli artırılmış gerçeklik kayak gözlüğünün tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Ostloong, Youtube