Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anlık Çeviri Yapabilen Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

Anlık Çeviri Yapabilen Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

TCL, simültane çeviri ve ekran üstü GPS navigasyon özelliğiyle benzerlerinden ayrılan gelişmiş artırılmış gerçeklik gözlüğü RayNeo X2'yi tanıttı.

Çinli tüketici elektroniği şirketi TCL, simültane çeviri ve ekran üstü yerleşik GPS navigasyon gibi interaktif özellikleriyle dikkat çeken RayNeo X2 adlı yapay zekâ destekli AR gözlüğünü CES 2023’te tanıttı. RayNeo X2’nin kendisinden önce piyasaya sürülen AR gözlüklerinden en önemli farkı binoküler tam renkli mikro LED ekrana sahip olması. Bu ekran sayesinde AR gözlüğünün tasarımı, stil ve kullanım kolaylığından taviz vermeden sıradan bir gözlük görünümünde geliştirilebilmiş. RayNeo X2’nin çerçevesinde gömülü bir mikrofon, kamera ve hoparlörler bulunuyor. 

Standart bir gözlük gibi kullanılabilen TCL RayNeo X2ine, benzerlerinden farklı olarak sahip olduğu yüksek kontrast oranı ve 1.000 nit’e yakın görüntü parlaklığı ile gelişmiş görsel efektler oluşturarak gözü yormayacak şekilde hem iç hem de dış mekanda kullanım kolaylığı sağlıyor. Ekran teknolojisinin çerçevelere yerleştirildiği gözlükte görüntüler mikro LED ekrana yansıtılıyor. Bu nedenle camlar değiştirilebiliyor ve görme problemi olanlar için numaralı camlar yerleştirilebiliyor. RayNeo X2 ile kaydedilen görüntüler Bluetooth ile akıllı telefonlara aktarılıyor ve kolaylıkla sosyal medyada paylaşılabiliyor.

Etkileşimli özelliklerinin her biri, akıllı saat veya akıllı telefonla mümkün olmayan bir deneyim sunmak üzere tasarlanan AR gözlüğünde en ilgi çeken özelliklerden biri otomatik simültane çeviri yapabilmesi. Yapay zekâ desteği sayesinde birden fazla dildeki konuşmaları algılayabilen RayNeo X2, çeviri yapıyor ve çevrilmiş bir metni altyazı olarak görüntüleyebiliyor.

Bir diğer gelişmiş özelliği GPS navigasyon ile kullanıcının akıllı telefona bakmasına gerek kalmadan ekran üzerinden adres tarifi yapıyor. Ayrıca hareket tanıma ile birlikte eş zamanlı yerelleştirme ve haritalamayı (SLAM) kullanan GPS navigasyonu, hareket halindeki kullanıcıya bulunduğu lokasyondaki önemli yerleri işaretleyerek gösteriyor ve bir tur rehberi gibi mekan önerisinde bulunabiliyor. 

Navigasyon ve çevirinin yanı sıra RayNeo X2 AR gözlüğü ile ‘fısıltı modu’nda kulaklık takmadan müzik dinleyebilmek mümkün. TCL, Qualcomm Snapdragon XR2 platformu üzerinde çalışan AR gözlüğüne daha fazla özellik ekleyebilmek için geliştiricilere çağrıda bulundu. İlkbaharda geliştiricilerin kullanımına sunulacak olan AR gözlüğünün piyasaya çıkış tarihi henüz belli değil.

Görseller: Youtube