Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plastiksiz Tasarım Yapmak İsteyenler PlasticFree’de Buluşuyor

Plastiksiz Tasarım Yapmak İsteyenler PlasticFree’de Buluşuyor

Plastiksiz tasarımlara dair bilgilerin ve deneyimlerin paylaşıldığı PlasticFree platformu, tasarımcılar arasındaki iş birliklerinin de önünü açıyor.

PlasticFree küresel organizasyon A Plastic Planet (APP) tarafından; 40 tasarımcı, bilim insanları, önde gelen iş insanları ve malzeme uzmanlarının katkılarıyla oluşturulmuş. Site, “malzeme ve sistem çözümleri alanında dünyanın ilk inovasyon platformu” olarak tanıtılıyor. 

Plastik ambalajlardan arınmış sürdürülebilir bir gelecek, tasarımcıların ellerinde ve yeni projelerle ortaya çıkan seçimlerinde başlıyor. PlasticFree, eski plastiğin dışında “iyi” alternatifler aramanın göz korkutucu olabileceğini kabul ediyor. Bu nedenle platform, sürdürülebilir malzemeleri tasarıma dahil etmek isteyen tasarımcıları cesaretlendiriyor; onlar için eğitici tavsiyeler ve ipuçları sağlıyor.  

Plastiksiz Tasarım

Sürdürülebilir bilgi ve iletişim platformu

Site şu anda çevre dostu malzemeleri projelere dahil etmenin faydalarını anlatan 100’den fazla vaka çalışması içeriyor. Örnek vermek gerekirse bu vakalarda alg, deniz yosunu, bambu ve alüminyum kullanımı gibi malzemelere yer verilmiş.

Sitede sürekli güncellenen bir gösterge panosu da var. Bu panoda, alternatif malzemeleri projelerine başarıyla dahil eden diğer markaların veya içerik oluşturucuların haberlerine yer veriliyor. Dahası, dileyen tasarım ekipleri site aracılığıyla bir araya gelebiliyor ve iş birliği yapabiliyor. 

PlasticFree platformu, dünya çapında 160 milyon yaratıcıya yardımcı olabileceği iddiasında. Platforma katılmak isteyen yaratıcılar, bunu yıllık 303 dolar abonelik ücreti karşılığında yapabiliyor. 

Plastiksiz Tasarım

Görsel: PlasticFree