Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Vestel & Concept

Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Vestel & Concept

Effie ödülü kazanan kampanyaların tüm paydaşları ile masaya yatırıldığı Effie Studio video içerik platformunun on yedinci programına Feza Turunçoğlu, Resmigül Kayam, Barış Alemdar ve Mertcan Ünlüer konuk oldu.

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en prestijli reklamcılık yarışmaları arasında gösterilen Effie’nin Türkiye ayağı olan Effie Türkiye Reklam Etkinliği yarışması, 2005 yılından bu yana sektördeki en değerli işleri ödüllendirmesinin yanı sıra reklamcılık sektörünün içinde olan ve bu sektöre ilgi duyan herkes için bir bilgi kaynağı. Sonuç odaklı kampanyaları ödüllendiren Effie, sadece yaratıcılığa değil aynı zamanda bütünsel olarak iletişimin işe yaramış olmasına ve raporlanabilirliğine bakıyor.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından organize edilden Effie Türkiye, bu birikimi pazarlama ve reklam sektörü profesyonelleri için bir eğitim platformu olarak tasarlanan Effie Studio’ya taşıyarak kampanya süreçleri hakkında kısa ve doyurucu sohbetler sunuyor. Marka, ajans, araştırmacı ve PR yetkililerinden oluşan ekiplerin bu videolarda yer almaları bulundukları kurumların başarılarının yanı sıra kişisel başarılarını da paylaşmasına imkan tanıyor.

Voleybolun marka değerini artıran söylemiyle Vestel’e Effie ödülü getiren kampanya

Effie’de ödül alan işlerin, verinin ve araştırmanın konuşulduğu kanalın on ikinci programında, Vestel Pazarlama İletişimi Grup Müdürü Feza Turunçoğlu, Vestel Etkinlik ve Organizasyon Yöneticisi Resmigül Kayam, Vestel Sponsorluk ve Etkinlik Sorumlusu Mertcan Ünlüer ve Concept İstanbul Başkan Yardımcısı Barış Alemdar moderatörlüğünü Bigumigu’nun Eş-Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği programa konuk oldu.

Spor sponsorlukları geniş kitlelere erişme potansiyeliyle bir yandan markalar açısından oldukça cazip görünürken diğer yandan da rekabetin en az sahanın içi kadar yoğun olduğu bir alan. Bu alandaki handikapların farkında olan Vestel, 5 yıl boyunca Kadınlar Voleybol Ligi’nin ana sponsorluğunu üstlendikten sonra 2020 yılında Milli Takım’ın ana sponsoru oldu.

Marka olarak bu değişimin kendileri için kolay bir karar olduğunu belirten Turunçoğlu, her ne kadar çoğunluğun ortak ilgisi futbol gibi görünse bile takım sporları branşında en başarılı spor dalının voleybol olduğuna dikkat çekti. Lig yerine tek bir takımın sponsoru olmanın odaklanmayı kolaylaştıran avantajından yararlanan Vestel, Turunçoğlu’nun deyimiyle ‘oyunu bozacak’ fikirler üretebilme şansı buldu.

Vestel sponsporluğu öncesinde Milli Takım’ın sahip olduğu 11 sponsor sayısı, Vestel ile birlikte geçen süre zarfında 20’ye yaklaşmış durumda. Dolayısıyla markalar arasındaki rekabet de sportif başarıyla doğru orantılı bir şekilde giderek arttı. Bu rekabetten “Biz Voleybol Ülkesiyiz” gibi sahiplenici ve kapsayıcı bir söylemle sıyrılan Vestel, hem kendi markası hem de voleybolun marka değeri için katma değer yaratan bir iletişim çalışmasına imza attı.

Bütün kampanya sürecini Vestel ile birlikte oluşturduklarını belirten Concept İstanbul Başkan Yardımcısı Barış Alemdar, sadece slogan bulmanın yetmediğini belirterek tüm paydaşlara dokunarak etki alanını artıracak, 360 derecelik bir kampanya geliştirmeye odaklandıklarını ifade etti. Bu noktada sloganın sağladığı en büyük avantaj, Alemdar’ın ifadesiyle geleneksel medyadan dijitale kampanyanın organik olarak büyümesine neden olması oldu.

Mert Ünlüer de yaratılan kampanya ile ortaya çıkan işin, Vestel’den ziyade ülkeye mal olduğuna dikkat çekti. Reklamlarda kampanya söylemini markanın logo ve görsel kimliğinden daha ön plana konumlandıran Vestel, kampanyanın etkisinin domino taşı gibi yayılmasını sağladı. Markadan bağımsız olarak gerek televizyonda gerek sosyal medyada kendine geniş yer bulan “Biz Voleybol Ülkesiyiz!” sloganı diğer sponsorların iletişimlerinde de kendisine yer buldu.

Ödüllü kampanyaların yaratıcıları, markaları, katkıda bulunanlarıyla sohbetler

Effie Studio YouTube kanalında pazarlama ve reklam sektöründe çalışmak, iletişimci, araştırmacı olmak isteyen herkes ödüllü kampanyaları yaratıcılarından, marka sahiplerinden, araştırma şirketlerinden, medya ajanslarından kısacası tüm paydaşlardan dinleme ve öğrenme fırsatı yakalıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalındaki içeriklerde; reklamverenlerin, reklam, medya ajanslarının, araştırma şirketlerinin, PR ajanslarının Effie ödülü kazanmış kampanyaları masaya yatırılıyor. Moderetörlüğünü Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği içeriklerde kampanyanın süreçleri hakkında detaylı bilgiler ve içgörüler paylaşılıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalında paylaşılan videolarla sektör içi iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken sektörün geleceği olan üniversite öğrencilerine de fayda sağlanması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemlerde Effie Studio’da, Effie kazanan işlere ek olarak yeni eğitici içerikler hazırlanması, canlı yayınlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

Görseller: Youtube