Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Fiat & Concept

Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Fiat & Concept

Effie ödülü kazanan kampanyaların tüm paydaşları ile masaya yatırıldığı Effie Studio video içerik platformunun sekizinci programına Burak Umur Çelik ve Onur Aydın konuk oldu.

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en prestijli reklamcılık yarışmaları arasında gösterilen Effie’nin Türkiye ayağı olan Effie Türkiye Reklam Etkinliği yarışması, 2005 yılından bu yana sektördeki en değerli işleri ödüllendirmesinin yanı sıra reklamcılık sektörünün içinde olan ve bu sektöre ilgi duyan herkes için bir bilgi kaynağı. Sonuç odaklı kampanyaları ödüllendiren Effie, sadece yaratıcılığa değil aynı zamanda bütünsel olarak iletişimin işe yaramış olmasına ve raporlanabilirliğine bakıyor.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından organize edilden Effie Türkiye, bu birikimi pazarlama ve reklam sektörü profesyonelleri için bir eğitim platformu olarak tasarlanan Effie Studio’ya taşıyarak kampanya süreçleri hakkında kısa ve doyurucu sohbetler sunuyor. Marka, ajans, araştırmacı ve PR yetkililerinden oluşan ekiplerin bu videolarda yer almaları bulundukları kurumların başarılarının yanı sıra kişisel başarılarını da paylaşmasına imkan tanıyor.

Fiat Panda için hazırlanan kampanya nasıl başarıya ulaştı?

Effie’de ödül alan işlerin, verinin ve araştırmanın konuşulduğu kanalın sekizinci programında Fiat Pazarlama İletişimi Müdürü Burak Umur Çelik ve Concept Stratejik Planlama Direktörü Onur Aydın moderetörlüğünü Bigumigu’nun Eş-Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği programa konuk oldu.

Concept tarafından yaratılan Tepe Tepe Kullan başlıklı reklam filmi SUV olarak konumlayan Fiat’in Panda modeli için hazırlanıyor. Fiat kampanyasında SUV modelinin ekonomik açıdan erişilebilirliğine vurgu yapıyor. Keyifli bir off-road deneyimi yaşamak isteyenler için sunulan Fiat Panda’nın 4×4 modeli zorlu yol ve hava koşullarındaki performansı vurgulanıyor. Bunu yaparken de bu segmentteki en erişilebilir araç olduğunun altı çiziliyor.

Pandemi döneminde otomotiv sektöründe genel bir daralma söz konusuyken SUV segmetinin satışlarındaki artışlara dikkat çeken Fiat Pazarlama İletişimi Müdürü Burak Umur Çelik, Fiat Panda’nın 4×4 modelinin Türkiye pazarına girme döneminin de bu zamana denk geldiğini söylüyor. Fiat Panda modeli bu alanda rakip otomobil şirketlerinin modellerine göre fiyat olarak daha erişilebilir olması kampanyanın ana hattını oluşturuyor.

Pazarda SUV segmetine yönelim artıyor olsa dahi aracın yapabileceklerini doğru bir şekilde iletişime yansıtmak gerekiyor. Her ne kadar bu araçları zorlu yol koşullarında kullanmak keyif verici bir deneyim olsa dahi yüksek fiyatlar nedeniyle SUV araçlarını dağ bayırda kullanmak isteyen kişi sayısı fazla değil. Concept’in Fiat Panda için sunduğu fikir bu noktada devreye giriyor. Kullanıcı bu segmentte bir araca sahip olsa dahi ekonomik sonuçlardan ötürü aracını doya doya, istediği gibi kullanamıyor. Reklam filmi de içten içe SUV araçlarla yapılmak istenenleri daha uygun fiyatı nedeniyle Fiat Panda ile gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz diyor.

Samimi, cesur ve açık sözlü bir yaklaşım benimseyen Concept, kampanyanın fikir yaşamasında elde ettikleri içgörüleri reklam filminin kendisinde de kullanma cesareti gösteriyor. Markanın da bu yönde ajansı destekleyen tutumu fikrin hayata geçmesinin önünü açıyor. Aracın sağlamış olduğu en temel fayda saklanmadan, süslü cümleler altında ezdirilmeden direkt olarak izleyiciye iletiliyor.

Fiat Panda’nın SUV segmentinde nasıl konumlandırıldığı, kampanyaya gelen geri dönüşler, kampanyanın Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’ne başvurma kararı ve aşamaları programda konuşulan diğer konular arasındaydı. Effie Studio YouTube kanalına bu bağlantıdan, Burak Umur Çelik ve Onur Aydın’ın konuk olduğu programın tamamına ise yukarıdan ulaşabilirsiniz.

Ödüllü kampanyaların yaratıcıları, markaları, katkıda bulunanlarıyla sohbetler

Effie Studio YouTube kanalında pazarlama ve reklam sektöründe çalışmak, iletişimci, araştırmacı olmak isteyen herkes ödüllü kampanyaları yaratıcılarından, marka sahiplerinden, araştırma şirketlerinden, medya ajanslarından kısacası tüm paydaşlardan dinleme ve öğrenme fırsatı yakalıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalındaki içeriklerde; reklamverenlerin, reklam, medya ajanslarının, araştırma şirketlerinin, PR ajanslarının Effie ödülü kazanmış kampanyaları masaya yatırılıyor. Moderetörlüğünü Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği içeriklerde kampanyanın süreçleri hakkında detaylı bilgiler ve içgörüler paylaşılıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalında paylaşılan videolarla sektör içi iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken sektörün geleceği olan üniversite öğrencilerine de fayda sağlanması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemlerde Effie Studio’da, Effie kazanan işlere ek olarak yeni eğitici içerikler hazırlanması, canlı yayınlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

Görsel: YouTube