Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Fiat & Concept

Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Fiat & Concept

Effie ödülü kazanan kampanyaların tüm paydaşları ile masaya yatırıldığı Effie Studio video içerik platformunun altıncı programına Buket Arca Han, Deniz Ergin ve Ahmet Can Karyağdı konuk oldu.

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en prestijli reklamcılık yarışmaları arasında gösterilen Effie’nin Türkiye ayağı olan Effie Türkiye Reklam Etkinliği yarışması, 2005 yılından bu yana sektördeki en değerli işleri ödüllendirmesinin yanı sıra reklamcılık sektörünün içinde olan ve bu sektöre ilgi duyan herkes için bir bilgi kaynağı. Sonuç odaklı kampanyaları ödüllendiren Effie, sadece yaratıcılığa değil aynı zamanda bütünsel olarak iletişimin işe yaramış olmasına ve raporlanabilirliğine bakıyor.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından organize edilden Effie Türkiye, bu birikimi pazarlama ve reklam sektörü profesyonelleri için bir eğitim platformu olarak tasarlanan Effie Studio’ya taşıyarak kampanya süreçleri hakkında kısa ve doyurucu sohbetler sunuyor. Marka, ajans, araştırmacı ve PR yetkililerinden oluşan ekiplerin bu videolarda yer almaları bulundukları kurumların başarılarının yanı sıra kişisel başarılarını da paylaşmasına imkan tanıyor.

Yeni Fiat Egea Hatchbag’in Effie Ödülü kazanan kampanyasına bakış

Effie’de ödül alan işlerin, verinin ve araştırmanın konuşulduğu kanalın altıncı programında People Communications’tan Marka Direktörü Ahmet Can Karyağdı, Concept Müşteri Direktörü Buket Arca Han ve Kreatif Direktörü Deniz Ergin moderetörlüğünü Bigumigu’nun Eş-Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği programa konuk oldu.

Yenilenen Fiat Egea Hatchback ailesinin tanıtıldığı reklam filminde Aras Bulut İynemli rol alıyor. Sport, Street ve S-Design modellerinin tanıtıldığı filmde bir oyunun içindeymişçesine garajda aracın rengi, jantları, yan marşpiyeli ön ve arka difüzörü modefiye ediliyor. Modellerin sportif özellikleri vurgulanıyor.

Kampanya ile birlikte yaş olarak daha genç bir kitleye hitap etmeyi hedefleyen Fiat, Yeni Egea Hatchbag modelleri ile daha sportif ve dinamik bir görüntü çiziyor. Yenilenen ürünün iletişimine vurgu yapan Concept Müşteri Direktörü Buket Arca Han da Fiat Egea Sedan modellerine göre daha genç bir kitleye hitap eden Hatchbag modellerinde hedeflenen kitleye göre iletişimi hazırladıklarını söylüyor.

Deniz Ergin de benzer bir şekilde kampanyanın matematiğini kurgulamanın zorluğuna dikkat çekerken modellerin modifiye edilebilir olması ve sportif görüntüsü nedeniyle fikir olarak oyun dünyasından ilham aldıklarını aktarıyor. Fiyat performans açısından Fiat markasının ulaşılabilirlik misyonunu da destekleyen modeller pazar payında da kampanya ile birlikte kendine önemli bir yer ediniyor.

Kampanyanın medya stratejisi, kampanyaya gelen geri dönüşler, kampanyanın Effie Türkiye Reklam Etkinliği Ödülleri’ne başvurma süreci, yaratıcı ajans ve medya ajansının birlikte çalışma süreci programda konuşulan diğer konular arasındaydı. Effie Studio YouTube kanalına bu bağlantıdan, Buket Arca Han, Deniz Ergin ve Ahmet Can Karyağdı’nın konuk olduğu programın tamamına ise yukarıdan ulaşabilirsiniz.

Ödüllü kampanyaların yaratıcıları, markaları, katkıda bulunanlarıyla sohbetler

Effie Studio YouTube kanalında pazarlama ve reklam sektöründe çalışmak, iletişimci, araştırmacı olmak isteyen herkes ödüllü kampanyaları yaratıcılarından, marka sahiplerinden, araştırma şirketlerinden, medya ajanslarından kısacası tüm paydaşlardan dinleme ve öğrenme fırsatı yakalıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalındaki içeriklerde; reklamverenlerin, reklam, medya ajanslarının, araştırma şirketlerinin, PR ajanslarının Effie ödülü kazanmış kampanyaları masaya yatırılıyor. Moderetörlüğünü Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği içeriklerde kampanyanın süreçleri hakkında detaylı bilgiler ve içgörüler paylaşılıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalında paylaşılan videolarla sektör içi iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken sektörün geleceği olan üniversite öğrencilerine de fayda sağlanması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemlerde Effie Studio’da, Effie kazanan işlere ek olarak yeni eğitici içerikler hazırlanması, canlı yayınlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

Görsel: YouTube