Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Türkiye 2021 Finalistleri Açıklandı

Effie Türkiye 2021 Finalistleri Açıklandı

Ön eleme süreci tamamlanan Effie Türkiye Ödülleri’nde finale kalma başarısı gösteren işler açıklandı.

Bu yıl 13. kez düzenlenen Effie Türkiye Ödülleri’nde ön eleme süreci tamamlandı. Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin Effie Worldwide Inc. iş birliğiyle düzenlediği, Effie Türkiye’de finalistler açıklandı. Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en prestijli reklamcılık yarışmaları arasında gösterilen Effie’nin Türkiye ayağında bu yıl 27’si sektörel, 15’i özel olmak üzere toplamda 42 kategoride başvurular kabul edildi. Ön eleme süreci ise çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Ön eleme süreci gibi ana değerlendirme de çevrimiçi gerçekleşecek

31 Mart’ta sona eren başvuru süreçleri ve sonrasındaki ön değerlendirme sürecinin ardından 2021 finalistleri belirlendi. Yelda Aktuna’nın başkanı olduğu 16 kişilik jüri değerlendirmeyi gerçekleştirdi. Jüri üyeleri arasında 6 reklam ajansı üst düzey yöneticisi, 6 reklamveren üst düzey yöneticisi, 1 araştırmacı, 1 PR’cı ve 1 de akademisyenden bulunuyor.

Effie Türkiye 2021 Jüri Başkanı Yelda Aktuna, ön değerlendirme süreci boyunca çeşitli sektörlerde farklı bakış açılarıyla işlenen pandemi odaklı hikayelerin çeşitliliğine vurgu yaptı. Aktuna ayrıca 2020 yılının olağan dışı koşullarında markalara ve ticaret aktivitesine fayda sağlamaya devam eden birbirinden iddialı kampanyaları değerlendirdiklerini söyledi.

Pandemi nedeniyle ana değerlendirme de ön değerlendirme sürecinde olduğu gibi 26 – 28 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşiyor. Effie 2021 ödül töreninin tarihi ise pandemiden dolayı dünya ve Türkiye gündemine bağlı olarak belirlenecek. Finale kalanların yer aldığı listeye bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görsel: Instagram