Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Drone Benzeri Uçan Kaykay

Drone Benzeri Uçan Kaykay

Hunter Kowald, kendi tasarladığı drone benzeri uçan kaykayla uçuş yaptı ve görüntüler sosyal medyada büyük ilgi topladı.

Dün çizgi romanlarda, bilim-kurgu ve distopya filmlerinde izlediğimiz şeyler artık yavaş yavaş hayatımızın bir parçası haline geliyor. Kişisel hava araçları bunların içinde en çok iple çektiğimiz teknolojilerden. Bu araçlar söz konusu olduğunda işler çok hızlı gitmedi belki ama son yıllarda bağımsız mucitlerin çabalarıyla ivme kazandı diyebiliriz. Fransız mucit Frank Zapata’nın kendi yaptığı Flyboard Air, Yves Rossy namıdiğer Jetman’in hava aracı ve yine Richard Browning’in Guinness World Records’da hız rekoru kırdığı kendi hava aracı bunun en dikkat çekici örneklerindendi. Şimdi bir başka mucit Hunter Kowald tarafından yapılan uçan kaykay var sırada.

Hunter Kowald, uçan kaykayla Los Angeles semalarında

hunter kowald

Uçan kaykay denince Lexus’un Slide’ını anmadan geçmek olmaz. Lexus bu kaykayda Geleceğe Dönüş filmindeki kaykayı anımsatan bir ürün geliştirmişti. Bildiğimiz kaykayın zemine temas etmeden giden ve yerden belli bir yüksekliğe havalanabilen versiyonuydu bu. Öyle çok daha uzay çağı tarzında bir araç değildi. Zeminle kaykay arasındaki manyetik itme gücü sayesinde havalanabilen bu kaykay önceden kurulmuş bir manyetik parkurda gidebiliyordu. Hunter Kowald’ın tasarımı ise hayallerimizdeki uçan kaykaya çok daha yakın. Yıllarca süren araştırma ve tasarım çalışmalarının sonucunda ortaya çıkmış drone stilinde bir araç bu.

hunter kowald

Hunter Kowald, yeni tamamladığı hava aracının 500 pound (226,8 kg) ağırlık taşıyabileceğiniz açıklamış. Kompakt araç, özel bir karbon fiber gövde ve endüstri sınıfı parçalarla inşa edilmiş. Aracın tasarımında en büyük öncelik ise güvenlik konusuna verilmiş. Videoda da gördüğünüz üzere Kowald aracı kendisi sürerek bu konuya ne kadar önem verdiklerini kanıtlıyor.

Kaykayın 2 motoru birden arızalı olsa bile araç güvenle iniş yapabiliyor. Yine 5 güç sisteminden biri arızalansa bile güvenli iniş mümkün. Araç, federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration/FAA) onaylı uçak seyir aydınlatmasıyla donatılmış. Acil durumlarda, pervane dönüş hızı, kaybolan kuvvetleri telafi etmek için ses hızını aşabiliyor ve süpersonik moda geçiş yapabiliyor.

hunter kowald

 

Görsel: YouTube