Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sadece Emojilerden Oluşan Bir Müzik Videosu

Sadece Emojilerden Oluşan Bir Müzik Videosu

Grafik tasarımcılar Lolita Do Peso Diogo ve Gabriel Wéber, Iñigo Montoya’nın Chasseur Chassé parçası için emojilerden oluşan bir müzik videosu yarattı.

Günümüzde emojiler artık evrensel olarak kullanılan bir dijital iletişim aracı hatta sadece emojiler ile anlaşmak iletişim kurmak artık hayatımızın bir parçası. Her yıl değişen ve çeşitlenen kütüphane sayesinde emojileri sadece iletişim için değil farklı yaratıcı projelerde de görmemiz mümkün oluyor. Havas Worldwide Portekiz’in staj programı için yarattığı yaratıcı başvuru kampanyasında, HERSHEY’S çikolatalarının üzerinde emojilerle karşılaşmak mümkün. Hamurdan illüstrasyonlarıyla bilinen İlkay Alptekin’in hamurdan emojileri ve grafik tasarımcı Elif Uyanık’ın emoji dünyasından fırlama albüm kapakları ise yaratıcı dünyadan verebileceğimiz örnekler arasında.

Küçük küçük emojilerden büyük resme dönüşüm

Emojilerin zengin kütüphanesini ve esnek renk çeşitliliğini kullanan ZEUGL, Paris merkezli müzik grubu Iñigo Montoya’nın Chasseur Chassé isimli parçası için tamamen emojilerden oluşan bir müzik videosu yaratıyor. Genellikle müzisyenler ve bağımsız şirketler ile çalışan grafik tasarımcılar Lolita Do Peso Diogo ve Gabriel Wéber’in kurucuları olduğu ZEUGL; albüm kapakları, müzik videoları, görsel kimlik çalışmaları, infografikler, illüstrasyonlar ve animasyonlar üzerine yoğunlaşıyor.

ZEUGL, Chasseur Chassé müzik videosunu hazırlamak için piksel sanatına dayalı bir teknik benimsiyor. Daha önceleri de Caandides isimli grubun Zero parçası için piksel sanatını kullanan ve emojilerle albüm kapakları tasarlayan ikili bu müzik videosunda işi farklı bir boyuta taşıyor.

64 x 36’lık bir ızgara sistemi oluşturan ikili görselleri bu temel üzerinden bir nevi her kare için kodlama yaparak hazırlıyor. Her sahnede kullanılan emojiler aynı zamanda şarkını sözleriyle anlamlı olacak şekilde seçiliyor. Hayvan emojilerden surat ifadelerine, seçilen eşyalardan oluşturulan genel görsele kadar hikayenin akışına uygun olacak şekilde bir video oluşturuluyor.

Ekip videoda toplamda toplamda 450 farklı emoji kullanıyor. Buna rağmen bu sayının toplam kütüphanenin sadece bir kısmı olduğuna da dikkat çekiyor. Müzik videosunun hazırlanması ise iki ay sürüyor.

Görsel: YouTube