Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Ülker & Alametifarika

Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Ülker & Alametifarika

Effie ödülü kazanan kampanyaların tüm paydaşları ile masaya yatırıldığı Effie Studio video içerik platformunun dördüncü programına Ülker'den Fatma Öztürk ve Zeynep Bilsel, Alametifarika'dan Berra Katlav ve Odiesseas Sevsevme konuk oldu.

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en prestijli reklamcılık yarışmaları arasında gösterilen Effie’nin Türkiye ayağı olan Effie Türkiye Reklam Etkinliği yarışması, 2005 yılından bu yana sektördeki en değerli işleri ödüllendirmesinin yanı sıra reklamcılık sektörünün içinde olan ve bu sektöre ilgi duyan herkes için bir bilgi kaynağı. Sonuç odaklı kampanyaları ödüllendiren Effie, sadece yaratıcılığa değil aynı zamanda bütünsel olarak iletişimin işe yaramış olmasına ve raporlanabilirliğine bakıyor.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından organize edilden Effie Türkiye, bu birikimi pazarlama ve reklam sektörü profesyonelleri için bir eğitim platformu olarak tasarlanan Effie Studio’ya taşıyarak kampanya süreçleri hakkında kısa ve doyurucu sohbetler sunuyor. Marka, ajans, araştırmacı ve PR yetkililerinden oluşan ekiplerin bu videolarda yer almaları bulundukları kurumların başarılarının yanı sıra kişisel başarılarını da paylaşmasına imkan tanıyor.

Ülker Çokokrem’in neden en tatlı sabahları başlattığını hatırlatan kampanyanın perde arkası

Effie’de ödül alan işlerin, verinin ve araştırmanın konuşulduğu kanalın dördüncü programında Ülker’den Kıdemli Marka Müdür Yardımcısı Fatma Öztürk ve Pazarlama Müdürü Zeynep Bilsel, Alametifarika Stratejik Planlama Direktörü Berra Katlav ve Kreatif Direktör Odiesseas Sevsevme moderetörlüğünü Bigumigu’nun Eş-Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği programa konuk oldu.

Ülker Çokokrem’in meşhur melodisinin ve sloganının kullanıldığı reklam filmi kampanyanın Ramazan ayı dönemine de gelmesi nedeniyle kültürel motifler içeriyor. Reklam filmi, her yörenin kendine özgü ezgileriyle birleşen bu jingle ile birlikte Ülker Çokokrem’in neden kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olduğunu gösteriyor.

Pazardaki en bilinir krem çikolata markalarından biri olan Ülker Çokokrem için markanın özünde olan değerlere ve köklü bilinirliğine odaklanılıyor. Halihazırda piyasada tecih edilen bir marka olduğu için Ülker Çokokrem’in geçmişten bugüne tercih edilen bir ürün olduğu yeniden hatırlatılmak isteniyor. Piyasada artan rekabetle birlikte bu toprakların markası ve kahvaltıların asıl sahibi olduğu vurgulanmak isteniyor.

Kampanya tüm bu ayrışan özellikleri ülkemizde önemli bir öğün olan kahvaltıya da vurgu yaprak gösteriyor. Tabii ki belirli klişelerden sıyrılmak böylesi iletişimlerde önem taşıyor. Samimi gözükmek değil samimi olmak gerekiyor. Her yörenin farklı kahvaltı sofralarına ve lezzetlerine odaklanarak, reklam filminde oyuncu ajanslarından oyuncular kullanmak yerine bölgenin yerel halkını tercih ederek bu samimiyet duygusu sonuna kadar sağlanıyor.

Kampanyanın sonrasında alınan geri dönüşler, ajans ve marka arasındaki iletişim, reklam filminin çekim süreci, Effie ödülü kazanmanın önemi konuşulan diğer konular arasındaydı. Effie Studio YouTube kanalına bu bağlantıdan, Fatma Öztürk, Zeynep Bilsel, Berra Katlav ve Odiesseas Sevsevme’nin konuk olduğu programın tamamına ise yukarıdan ulaşabilirsiniz.

Ödüllü kampanyaların yaratıcıları, markaları, katkıda bulunanlarıyla sohbetler

Effie Studio YouTube kanalında pazarlama ve reklam sektöründe çalışmak, iletişimci, araştırmacı olmak isteyen herkes ödüllü kampanyaları yaratıcılarından, marka sahiplerinden, araştırma şirketlerinden, medya ajanslarından kısacası tüm paydaşlardan dinleme ve öğrenme fırsatı yakalıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalındaki içeriklerde; reklamverenlerin, reklam, medya ajanslarının, araştırma şirketlerinin, PR ajanslarının Effie ödülü kazanmış kampanyaları masaya yatırılıyor. Moderetörlüğünü Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği içeriklerde kampanyanın süreçleri hakkında detaylı bilgiler ve içgörüler paylaşılıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalında paylaşılan videolarla sektör içi iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken sektörün geleceği olan üniversite öğrencilerine de fayda sağlanması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemlerde Effie Studio’da, Effie kazanan işlere ek olarak yeni eğitici içerikler hazırlanması, canlı yayınlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

Görsel: YouTube