Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tuhaf Olaylara Sahne Olan Fütüristik Yapılar

Tuhaf Olaylara Sahne Olan Fütüristik Yapılar

ABD'li sanatçı James Lipnickas, içlerinde bilim kurgu evreninden sahneler barındıran yüksek yapılar çiziyor.

Grafit kalemler bazı çizerler için en temel malzeme niteliğinde. Örneğin Catriona Secker, biyoloji kitaplarından esinlendiği yaratıklarını çizerken grafit kalemin kendine has etkilerinden faydalanıyordu. James Lipnickas da bu malzemeyi tercih eden sanatçılardan.

Uzaylılar ve insan deneyleriyle dolu bir dünya

New Haven, Connecticut’ta yaşayan sanatçı; temelde kule gibi yüksek bilim kurgu yapıları çiziyor. Bu yapıların içinde ise fütüristik laboratuvarlar yer alıyor, uzaylılarla yaşanan çatışmalar ve çatılardan fırlayan devasa lazer ışınları, duvarların dev yaratıkların dokungaçlarıyla kırılması gibi ilginç olaylar yaşanıyor. En sık görülen sahneler de insanlar üzerinde yapılan deneyler. İçlerinde fırtınalar kopan bu mimariler, ışık ve gölge ile gizem ve bilinmezlik havasına büründürülmüş. Bu seri, sanatçının insanlarla bütünleşen ileri teknolojilere ve ilerlemenin dünyayı nasıl şekillendirdiğine olan ilgisinden doğmuş.

“Gelecek pek çok bilinmeyeni (teknoloji ve yaşam formları) barındırıyor. Doğadan uzaklaşırken doğal dünyayı unutamayız” diyor sanatçı. Bu nedenle makineler ve ürkütücü mekanizmalar arasında ağaçlardan veya daha küçük bitkilerden oluşan doğal unsurlar görüyoruz binalarda.

Lipnickas, bazı eserlerini Chicago’daki Vertical Gallery’de ve WOW x WOW ile birkaç sanal sergide sergileyecek. Daha fazla çalışmasını görmek için Instagram’ına göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram