Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tesla’dan Fütüristik Zırhlı Pikap: Cybertruck

Tesla’dan Fütüristik Zırhlı Pikap: Cybertruck

Tesla'nın fütüristik tasarıma ve zırhlı iskelete sahip yeni elektrikli pikabı Cybertruck Los Angeles'ta düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Tesla ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Şirket iki yıl önce spor otomobili Roadster ve yüksel menzile sahip tırı Semi’ı tanıtmıştı. Elon Musk geçtiğimiz gün de ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen etkinlikte Cybertruck isimli ilk elektrikli pikap kamyonunu tanıttı. Pikaplar ABD’de en çok tercih edilen araçları arsında yer alıyor. Musk etkinlikte bu bilgiye dikkat çekerek sürdürülebilir enerji konusunda çözüm üretmek için bu modeli geliştirdiklerini ifade etti.

Cybertruck 100 km/s hıza 2,9 saniyede çıkabiliyor

Sahnede Cybertruck’ın özellikleri anlatılırken sağlamlığı test edildi. Etkinlikte oldukça fütüristik tasarıma sahip olan aracın teknik özellikleri Musk tarafından izleyicilerle paylaşıldı. Buna göre Cybertruck yaklaşık 2,9 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilirken farklı batarya seçenekleriyle menzilini arttırabiliyor. 250 mil (yaklaşık 400 km), 300 mil (yaklaşık 480 km) ve 500 mil (yaklaşık 800km) olmak üzere üç farklı menzil versiyonu bulunuyor.

Tesla Cybertruck ile birlikte bir ATV modelinin de tanıtımını yaptı

Aracın özellikleri anlatılırken sıra zırhlı camları test etmeye geldiğinde ise işler planladığı gibi gitmedi. Sahneye çıkan Tesla’nın baş tasarımcısı Franz von Holzhausen Cybertruck’ın iskeletini ve camlarını test etmek için sahneye geldi. Önce aracın kapısını beyzbol sopası ile vuran Holzhausen sonrasında eline demir topu aldı ve şoför camına yöneldi. Holzhausen topu cama fırlattıktan sonra beklenmedik bir sonuç oluştu ve cam paramparça olmasa da çatladı. Elon Musk ilk zırhlı camın çatlamasından sonra “belki de çok sertti” diyerek esprili bir şekilde tasarımcıya ikinci camı da test etmesini istedi. Ancak sonuç değişmedi. Arka cama atılan ikinci demir topun şiddeti öncekine göre biraz daha yavaş olsa bile cam hasar aldı.

Testten sonra Musk espri ile karışık testte başarısız olduklarını ve camın kırılmaması gerektiğini söyledi ve konuşmasına iki camı da kırılan Cybertruck’ın önünde devam etti. Cybertruck ile birlikte pikabın arkasında sığabilen ve orada şarj edilebilen bir ATV modelinin tanıtımı da gerçekleştirildi.

Cybertruck 2021 yılında üretime geçecek

2021 yılında seri üretime başlanması planlanan Cybertruck’ın başlangıç fiyatı 39 bin dolar olacak. 400 km menzile sahip ve 7,5 ton çekme kapasitesine sahip seçenek 100 km/s hıza 6,5 saniyede çıkabiliyor. Bu seçenekteki Cybertruck arkadan çekişli ve tek motora sahip. Başlangıç modelinin üstüne 10 bin dolar eklenerek çift motorlu ve dört çekişli seçenek alınabiliyor. Ayrıca bu model 480 km menzile sahip ve 10 ton çekme kapasitesi bulunuyor. İkinci model 100 km/s hıza 4,5 saniyede ulaşabiliyor. 69 bin dolarlık en gelişmiş Cybertruck modeli ise 800 km ile en uzun menzile sahipken 100 km/s hıza 2,9 saniyede çıkıyor. Aracın 2021 yılında üretime başlanacağı düşünülünce en Cybertruck’ı yollarda görmek için 2022 yılını beklemek gerekecek gibi duruyor.

Görsel: Twitter, Tesla