Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Bebek Arabası Hem de Bisiklet İçin Çocuk Koltuğu

Hem Bebek Arabası Hem de Bisiklet İçin Çocuk Koltuğu

Gerektiğinde bir bebek arabasına da dönüşen çocuk bisiklet koltuğu Påhoj bisiklete binmeyi seven ebeveynlerin hayatını kolaylaştırıyor.

Çocuğunu bisiklet koltuğuna oturtarak gezmek bisiklet sürmeyi seven ebeveynlerin güzel havalarda yapmak isteyeceği aktivitelerden biri. Ancak bisikleti bir kenara park edip biraz da yürüyüş yapmak istediklerinde çocuklarını kucaklarında taşımaları gerekiyor çünkü bisiklette ayrıca bir bebek arabası taşımak oldukça zahmetli.

Endüstriyel tasarımcı Lycke von Schantz bu noktadaki sıkıntıyı fark edip harekete geçiyor. İsviçre’de büyüyen ve bir süre Amsterdam’da da yaşayan tasarımcı için bisiklet hayatın bir parçası. Bu nedenle de bisiklet üzerinde düşünmeye, ulaşım aracını daha fonksiyonel hale getirmeye kafa yoran birisi. Malmö’de yaşayan serbest tasarımcının geçmişinde uluslararası şirketlerle yapmış olduğu projeler de bulunuyor. Bisiklete binmeyi seven ebeveynlerin hayatını kolaylaştırma fikri üzerinden doğan Påhoj, tasarımcının yüksek lisans tezi olarak ortaya çıkardığı projenin ürünü.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

PåHoj (@pahoj)’in paylaştığı bir gönderi

Påhoj bisikletli ebeveynlerin çocuklarını taşımasını kolaylaştırıyor

Påhoj bisiklet koltuğu, çocuklu ailelerin rahatlıkla bisiklet gezintisi yapmasına imkan tanırken bisiklet kullanılmadığı zamanlarda da bir bebek arabasına dönüşen kullanışlı bir tasarım. Hem bir bisiklet koltuğu hem de bebek arabası olabilen ürün kendi başına oldukça yenilikçi bir ürün olmasının yanı sıra ulaşım için daha çevreci ve sağlıklı bir yolu tercih etmek isteyen ebeveynler için teşvik edici oluyor.

Şehirde gezinirken daha fazla esneklik sunan Påhoj, 4 yaşa kadar olan çocuklar için ideal. 22 kilograma kadar ağırlık taşıyabilirken 110 santimetre boyuna kadar olan çocuklar rahatlıkla kullanabiliyor. Koltuk bisiklet selesinin olduğu iskelete bağlanan bir aparat sayesinde kolayca monte ediliyor. Sırt kısmı delikli olan koltuk çocuklar için uygun havalandırmayı sağlarken koltuk boş olduğunda ise bu delikler rüzgarın direnç göstermesini engelliyor ve sürüş deneyimini kötü yönde etkilemiyor.

İki işlevi de gerçekleştirebilen Påhoj, oldukça iyi düşünülmüş bağlantı parçaları sayesinde kolaylıkla kurulabiliyor. Ürün estetik görünümünün yanı sıra birkaç aksesuarla farklı hava koşulları için de özelleştirilebiliyor.

Görsel: Påhoj, Instagram