Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Bepanthol Derma & Mullenlowe İstanbul

Effie Studio’da Ödüllü Kampanyalara Bakış – Bepanthol Derma & Mullenlowe İstanbul

Effie ödülü kazanan kampanyaların tüm paydaşları ile masaya yatırıldığı Effie Studio video içerik platformunun on sekizinci programına Tuna Demiralp ve Ela Gökkan konuk oldu.

Pazarlama ve iletişim alanında dünyanın en prestijli reklamcılık yarışmaları arasında gösterilen Effie’nin Türkiye ayağı olan Effie Türkiye Reklam Etkinliği yarışması, 2005 yılından bu yana sektördeki en değerli işleri ödüllendirmesinin yanı sıra reklamcılık sektörünün içinde olan ve bu sektöre ilgi duyan herkes için bir bilgi kaynağı. Sonuç odaklı kampanyaları ödüllendiren Effie, sadece yaratıcılığa değil aynı zamanda bütünsel olarak iletişimin işe yaramış olmasına ve raporlanabilirliğine bakıyor.

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği tarafından organize edilen Effie Türkiye, bu birikimi pazarlama ve reklam sektörü profesyonelleri için bir eğitim platformu olarak tasarlanan Effie Studio’ya taşıyarak kampanya süreçleri hakkında kısa ve doyurucu sohbetler sunuyor. Marka, ajans, araştırmacı ve PR yetkililerinden oluşan ekiplerin bu videolarda yer almaları bulundukları kurumların başarılarının yanı sıra kişisel başarılarını da paylaşmasına imkan tanıyor.

Bepanthol’ün tüketici iç görüsünden yola çıkan kampanyasının başarı öyküsü

Effie’de ödül alan işlerin, verinin ve araştırmanın konuşulduğu kanalın on sekizinci programında, Mullenlowe İstanbul CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ela Gökkan ve Bayer Tüketici Sağlığı Pazarlama Direktörü Tuna Demiralp moderatörlüğünü Bigumigu’nun Eş-Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği programa konuk oldu.

Rekabetin yoğun olduğu cilt bakım pazarında tüketicilerin günlük cilt bakım rutinlerinin bir parçası olmak isteyen Bepanthol, ürünün alışılageldik şekilde sadece evdeki ecza dolaplarında değil, kullanıcıların çantalarında da bir yeri olduğunu ve istedikleri her an kullanabilecekleri vurgulamak amacıyla yola çıkıyor. Bu kapsamda hazırlanan ve ilk kez 2020 yılında duyurulan “Her Gün Yeniden, Her Gün Yenilen!” adlı kampanyasıyla kozmetik kategorisinde bugüne kadar verilen beşinci Effie ödülünün sahibi oldu.

Bayer Dermatoloji Kategori Müdürü Tuna Demiralp, cilt bakım kategorisine ek olarak yaklaşık bir buçuk kat daha büyük bir ürün segmenti olan yüz bakım kategorisindeki fırsatı kaçırmak istemediklerini belirterek tüketicilerin ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde yeni ürünler geliştirmeye devam ettiklerini belirtiyor. Üç yeni ürünle yüz bakım kategorisine giriş yapan Bepanthol için yeni iletişim kanalları da bu şekilde açılmış oluyor.

Yeni bir kategoriye girmenin beraberinde getirdiği farklı dinamiklere değinen Mullenlowe İstanbul CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ela Gökkan ise bazı handikaplara dikkat çekiyor. Yeni bir kategori, yeni rakipler getirmekle birlikte aynı zamanda pazarda oluşan yanlış algılarla da mücadele etmeyi gerektirebiliyor. Tüketiciler arasında cilt bakımının yüz bakımına eşit olarak algılandığını belirten Gökkan, bu noktada Bepanthol’ü rakiplerinden ayrıştırmak için tüketicilerin yüzlerine yönelik günlük hayattaki davranış kalıplarına odaklandıklarını ifade ediyor.

Bu doğrultuda Bepanthol’ün kampanyası, rakip markaların kampanyalarından farklı olarak yalnızca ürün içeriği üzerine değil, bireylerin özgüvenlerini doğrudan etkileyen yüzlerini kontrol ettikleri günlük davranış rutinleri üzerine kurgulanıyor. Nitekim kampanya yüzü olan Aslı Enver’in yer aldığı reklamlarda, Enver’in cildini kontrol ettiği günlük hayat rutininden ufak kesitlere yer verilmiş. Kampanya hedefi olarak tüketiciler arasında en çok tercih edilen 5 üründen biri olmayı amaçlayan Bepanthol, Demiralp’in ifadesine göre önemli bir iç görüden hareket ettiği için bu hedefine ulaşmış durumda.

Ödüllü kampanyaların yaratıcıları, markaları, katkıda bulunanlarıyla sohbetler

Effie Studio YouTube kanalında pazarlama ve reklam sektöründe çalışmak, iletişimci, araştırmacı olmak isteyen herkes ödüllü kampanyaları yaratıcılarından, marka sahiplerinden, araştırma şirketlerinden, medya ajanslarından kısacası tüm paydaşlardan dinleme ve öğrenme fırsatı yakalıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalındaki içeriklerde; reklamverenlerin, reklam, medya ajanslarının, araştırma şirketlerinin, PR ajanslarının Effie ödülü kazanmış kampanyaları masaya yatırılıyor. Moderetörlüğünü Yalçın Pembecioğlu’nun üstlendiği içeriklerde kampanyanın süreçleri hakkında detaylı bilgiler ve içgörüler paylaşılıyor.

Effie Studio’nun YouTube kanalında paylaşılan videolarla sektör içi iletişimin güçlendirilmesi amaçlanırken sektörün geleceği olan üniversite öğrencilerine de fayda sağlanması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemlerde Effie Studio’da, Effie kazanan işlere ek olarak yeni eğitici içerikler hazırlanması, canlı yayınlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

Görseller: Youtube