Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Afet ve Acil Durumlar için Tasarlanan Bisküvi

Afet ve Acil Durumlar için Tasarlanan Bisküvi

Eti, doğal afetler ve acil durumlar için besin değerleri zenginleştirilmiş 11 farklı vitamin ve 5 mineral içeren özel bir bisküvi geliştirdiğini duyurdu.

İzmir’den Hatay’a, Osmaniye’den İstanbul’a… Yalnızca son bir ayda Türkiye’de yaşanan irili ufaklı depremler, ülkenin bir ucundan diğerine uzanırken doğal afetin ötelenecek bir konu başlığı olmadığını sıklıkla sakinlerine hatırlatıyor. Yalnızca deprem değil elbette. Aktif bir yanardağ hariç çarpık kentleşmenin getirdiği sel riski ve toprak kaymaları, iklim değişikliğinin tetiklediği kuraklık ve yangınlar dahil olmak üzere yeryüzünde olasılık dahilindeki çoğu doğal afet türü üzerinde bulunduğumuz topraklar için ciddi potansiyel risk anlamına geliyor.

 

Her ne kadar toplanma alanlarına birer birer alışveriş merkezi yapılmış olsa da, afet gibi acil durumlarda arama kurtarma çalışmaları kadar bölge sakinlerine ihtiyaçları olan gıdayı tedarik etmek büyük önem taşıyor. Bu noktada pratik bir çözüm geliştiren Eti, doğal afetler ve afet kaynaklı meydana gelebilecek diğer acil durumlarda bölgedeki afetzedelere ulaştırılmak üzere özel bir bisküvi tasarladığını duyurdu. Para ile satılmayan bisküvi, afetzede vatandaşların günlük ihtiyacı olan besin öğelerinin bir kısmını karşılamasına yardımcı olacak şekilde üretildi.

Vitamin, minerallerce zenginleştirilmiş bisküvinin içeriğinde Demir, Çinko, D vitaminin de yer aldığı 11 farklı vitamin ve 5 mineral bulunuyor. Eti’nin kâr amacı gütmeden, tamamen sosyal sorumluluk projesi olarak hazırladığı bisküvinin ambalajı üzerinde de “Afet ve acil durumlar için özel olarak tasarlanmıştır” ifadesi ve “Para ile satılamaz” uyarısı yer alıyor. Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu özel üretim bisküvi ile ilgili “Hiç yaşanmamasını temenni ettiğimiz afetler gerçekleştiği takdirde bisküvimizi hızla ulaştırarak bölge halkına katkıda bulunabilmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görseller: Eti