Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ogilvy & Maxis’ten Afetzedelere Özel Acil Durum Çağrı Ağı

Ogilvy & Maxis’ten Afetzedelere Özel Acil Durum Çağrı Ağı

The Maxis S.O.S. Network selden etkilenen insanlara sunduğu çağrı ağı sayesinde, selzedelerin acil durum süresince iletişim kurabilmelerini sağlıyor.

Doğal afetlerle karşılaşmak başlı başına kötü bir deneyimken bir de sonrasında sevdiklerimizden haber alamamak/onlara haber verememek de oldukça can sıkıcı. Sosyal medya kanalları bu konuya çözüm getirmeye çalışsa da, acil durumlarda bırakın internete bağlanmayı elektrik verici bulmak bile imkansız olabiliyor. En iyi ihtimalle de herkes birbiriyle iletişim kurabilme fırsatı yakalıyor ancak o zaman da hatlarda yoğunluktan ötürü problem yaşanıyor. Sonuç olarak en çok ihtiyaç duyulan anda iletişim kuramamak hem çok stresli hem de bazen hayati derecede önemli bir hal alıyor.

Ogilvy & Mather Hong Kong’un Malezya’nın yükselen iletişim şirketi Maxis için geliştirdiği yaratıcı kampanya, herhangi bir yere kurulabilen taşınabilir alıcı ile afetzedelerin hangi akıllı telefonla olursa olsun iletişim kurabilmelerini sağlıyor. Herhangi bir mobil uygulamaya da gereksinim duymayan ağ, hava şartlarından etkilenmeyen bir alıcı kutu ile çalışıyor. Bu kutu muson yağmurlarından etkilenen bölgedeki evlerin çatılarına yerleştiriliyor ve iletişim kanalları normale dönene kadar devrede kalıyor.

Selden etkilenenler, afet sonrası SOS adlı kablosuz ağa bu alıcı sayesinde ücretsiz olarak bağlanabilecek. Kutunun şarj ömrü bir hafta sürüyor ancak sonrasında güneşle, araba aküsüyle, şebeke elektriğiyle ya da jeneratörle dahi şarj edilebiliyor.

Künye:

Üst Yaratıcı Yönetmen: Reed Collins
Sorumlu Yaratıcı Yönetmen: Rafael Guida
Yaratıcı Yönetmen: Matt Nisbet
Yaratıcı Yönetmen: John Koay
Yaratıcı Teknoloji Lideri: Craig Mason
Sanat Yönetmeni: Elaine Li
İş Yönetmeni: Prabha Alexander
Hesap Yönetmeni: Jonathan Ha
Hesap Sorumlusu: Danesh Asokkumar

Görsel: Youtube